Po petkovem osmem mestu na uvodnem sprintu v klasični tehniki je Anamarija Lampič v soboto nastopila še na razdalji (deset kilometrov v klasični tehniki). Osvojila je 25. mesto, za zmagovalko, Švedinjo Frido Karlsson, pa je zaostala za dobro minuto in pol. »Z nekaterimi deli svojega nastopa sem zadovoljna, nekatere pa moram še kar potrenirati. Mislim, da ni bilo slabo, prav tako pa tudi ne vrhunsko dobro,« je svojo predstavo na kratko ocenila Anamarija Lampič, ki je še drugič v dveh dneh osvojila točke svetovnega pokala. Zdaj jih ima 38 in je po treh tekmah v skupnem seštevku na 21. mestu.

V moški konkurenci je Miha Šimenc osvojil 58. mesto med 94 tekmovalci, za zmagovalcem, Fincem Iivom Niskanenom (ta je v deseterici za sabo pustil pet Rusov in štiri Norvežane), pa je pridelal dobri dve minuti in pol zaostanka. »Razmere so zares takšne, da se na njih ne moreš pripraviti. Sproti ti zmrzuje vse. Prva stvar je, da ostaneš topel. S svojim rezultatom sem zelo zadovoljen. Uspelo se mi je dobro ogreti kljub telo nizkim temperaturam. Tek je bil kar soliden, eden mojih boljših v svetovnem pokalu. Vesel sem, da je forma kar dobra. Potrebujem še nekaj tekem, potem pa mislim, da bo spet tako, kot je bilo pred nekaj sezonami,« je ocenil Miha Šimenc. Glavni trener Nejc Brodar je Anamarijin nastop ocenil kot soliden, prav tako tudi Šimenčevega, kar ga navdaja z optimizmom za nadaljevanje sezone.

V nedeljo se je v Ruki temperatura spustila skoraj do –25 stopinj Celzija, za nameček je pihal še močan veter, prireditelji pa so start ženske zasledovalne tekme na deset kilometrov v prosti tehniki preložili na popoldan. Tako v moški kot ženski konkurenci so se zaradi skorajda neregularnih razmer začele vrstiti odpovedi, med tistimi, ki iz preventivnih razlogov niso želeli tvegati, pa sta bila tudi Lampičeva in Šimenc. Slednji je takole opisal, kaj se je dogajalo pred startom: »Med ogrevanjem sem tekel en krog počasi, bilo je v redu, potem sem si rekel, da grem še en krog počasi in spet je bilo v redu, počutil sem se dobro, bilo mi je toplo. Nato pa je prišel tisti del ogrevanja, v katerem je treba narediti hitri del. Ko sem šel v tekmovalnem ritmu, me je po štirih minutah začelo peči v pljučih, malo se mi je začelo vrteti in potem sem si rekel, da si zares nima smisla zdaj uničiti pljuč. Rad bi nastopil, ker potrebujem tekme po enoletnem premoru zaradi poškodbe in rehabilitacije, a nisem želel tvegati.«

Karavana svetovnega pokala se zdaj seli s Finske v Lillehammer na Norveško, kjer bodo od petka do nedelje po tri preizkušnje (sprint, prosto; razdalja, prosto; štafetni tekmi) v moški in ženski konkurenci.