Več kot spodobno so se Muraši poslovili od domačih evropskih tekem na mednarodnem prizorišču v tej sezoni. Kaj spodobno, veličastno! Skalp so vzeli najeminentnejši ekipi tekmovanja. V goste je v razprodani Ljudski vrt, ki je zaradi trenutnih ukrepov sprejel 5500 gledalcev, prišel zvezdniški Tottenham.

Do tekme petega kroga muraši v konferenčni ligi niso osvojili točke. V vijoličasto oblečeni Spursi, ki se borijo za napredovanje v izločilne boje, so se slovenskim prvakom zoperstavili s prevetreno zasedbo v primerjavi z zadnjo tekmo v angleški premierligi, toda Antonio Conte je na igrišče od prve minute poslal tudi ena glavnih zveznikov ekipe – Harryja Kana in Dela Allija. Kakšnih dvesto navijačev Tottenhama je večji del obračuna nemo opazovalo dogajanje na zelenici, ki ga proti slovenskemu predstavniki bržkone niso pričakovali. V hladnem večeru v mestu ob Dravi je bilo topleje pristašem črno-belih, ki so do 72. minute verjeli v zmago, nato trepetali za točko, na koncu pa slavili kar tri.

Da bodo morali muraši proti slovitemu Tottenhamu zdržati prvih 10 ali 15 minut, sta dan pred petim krogom skupinskega dela konferenčne lige govorila vezist Mure Nik Lorbek in trener Ante Šimundža. Mariborčan na klopi Prekmurcev je poudaril tudi, da zaradi ničle po prvih štirih tekmah Prekmurci niso dodatno obremenjeni, saj se v tekmovanju učijo, a želijo nabirati tudi točke.

Črno-belim je uspelo zdržati prvih deset minut, nato pa so slovenski prvaki v 11. minuti šokirali zvezdniško zasedbo z Otoka. Tomi Horvat je lepo preigral na desni strani in sprožil z roba kazenskega prostora ter dosegel gol, ki si ga bo za vedno zapomnil. Nekatere na tribunah Ljudskega vrta je gol Horvata spomnil na tistega Agima Ibraimija proti Chelseaju v ligi prvakov.

Vodstvo pa črno-belih ni zadovoljilo. Še naprej so se borili in bili disciplinirani, priigrali so si nekaj nevarnih strelov ter predvsem nervirali goste. Razpoloženje Angležev je postalo še slabše v 32. minuti, ko je rdeči karton prejel Ryan Sessegnon, in več kot uro so nato Londončani igrali z nogometašem manj.

Črno-beli so po prvem delu zasluženo vodili. Antonio Conte si bo po prvem polčasu v Ljudskem vrtu zagotovo zapomnil Anteja Šimundžo, ki je po porazu v Londonu z 1:5 svoje moštvo dobro pripravil na drugo tekmo s Spursi. V drugem delu je Conte hitro opravil štiri menjave, dvignil ritem igre in zbudil vratarja Matka Obradovića, ki je moral nekajkrat dobro posredovati. A Mura ni bila le v podrejenem položaju.

Bolj ko je šla tekma v zadnjo tretjino, več je bilo enosmernega prometa v Ljudskem vrtu. Vijoličasti Angleži so napadali v smeri severa. Muraši so se znali odzvati na provokacije milijonarjev na drugi strani, a so imeli ti več moči v nogah. V 72. minuti je četrti gol proti Muri v konferenčni ligi dosegel kdo drug kot Harry Kane. Prekmurci so mu dovolili preveč prostora, Tottenhamova desetica pa je s prefinjenim strelom izenačila na 1:1.

A tudi remi ni pomiril strasti pri Londončanih, ki so proti slovenskemu prvaku morali zmagati. Dobrih deset minut pred koncem tekme je rumeni karton zaradi komentiranja sojenja dobil Antonio Conte. Igra je bila v zadnjih dvajsetih minutah raztrgana, do svojih priložnosti so prihajali tudi muraši. Največjo v zadnji minuti sodnikovega podaljška je izkoristil Amadej Maroša. Prekmurec je krenil v protinapad kariere in postavil končni izid 2:1. Tottenham je zmrznil v Ljudskem vrtu.