Los Angeles je z golom Brendana Lemieuxa v prvi tretjini sicer povedel, v 45. pa je Travis Boyd izid poravnal in gostom priigral podaljšek, v katerem se je vpisal tudi med podajalce.

Izstopal je tudi češki vratar Karel Vejmelka, ki je zbral 37 obramb, tri strele je ubranil tudi Anžetu Kopitarju, na drugi strani pa je Jonathan Quick Arizoni uspešno odbil 27 strelov, kar priča o terenski premoči ekipe iz Kalifornije. Naslednja tekma kralje čaka po dveh prostih večerih, ko bodo gostili Toronto.

Seattle presenetil Washington

Novinci v ligi, hokejisti Seattla, so ponoči presenetili Washington s 5:2 ter ekipi iz prestolnice preprečili, da se povzpne na sam vrh razpredelnice. Seattle je z zmago končal serijo šestih porazov in se prebil na predzadnje mesto na zahodu.

Gostitelji so si novi prvenstveni točki priigrali v drugem delu, ki so ga dobili s 3:0 in pred zadnjimi 20 minutami vodili s 4:1. Aleksander Ovečkin je Washingtonu v 44. minuti vrnil upanje, Kanadčan Yanni Gourde pa je tik pred koncem potrdil zmago ekipe iz mesta, ki nosi ime po indijanskem poglavarju.

Med najbolj zaslužnimi za peto zmago Seattla v zgodovini je tudi nemški vratar Philipp Grubauer, ki je zbral 37 obramb.

Na tretjem mestu na vzhodu se je z Washingtonom izenačil Toronto, ki je s 3:0 slavil pri moštvu Islanders v New Yorku, kar dvakrat pa je za zmago zadel Kanadčan Mitchell Marner.

Calgary prvi na zahodu

Na zahodu je nova vodilna ekipa Calgary, ki je s 4:0 slavila v Bostonu. Minnesota, ki vodi v pacifiški skupini, pa je izgubila v Tampi po izvajanju kazenskih strelov s 4:5. Gostitelji so vodili z 2:0 in 4:2, gostje pa so obakrat izenačili, nazadnje 39 sekund pred koncem, ko je zadel Šved Joel Eriksson Ek. Pri izvajanju kazenskih strelov je bil nato uspešen le Steven Stamkos.

New York Rangers so z golom Ryana Lindgrena v zadnji sekundi ugnali Buffalo Sabres s 5:4, Vancouver Canucks pa je izgubil s Chicagom z 0:1. Edini gol je v 45. minuti dosegel Brandon Hagel.