V tradicionalno vetrovnem Nižnem Tagilu je najboljše skoke prikazal Nemec Karl Geiger, ki je bil v obeh posameznih serijah najdaljši.

Geiger je sicer po polovici tekme zasedal drugo mesto, saj je za skok dolg 135 metrov prejel več vetrovnega odbitka od lanskega junaka svetovnega pokala Norvežana Halvorja Egnerja Graneruda. Nemcu in Norvežanu se je edini približal še najboljši skakalec izpred dveh let Japonec Rjoju Kobajaši.

Iz slovenske četverice sta se v finalno serijo uvrstila Cene Prevc in Anže Lanišek. Srednji izmed bratov Prevc je držal 15. mesto, Lanišek pa je bil deveti. Prekratka za še en skok sta bila Lovro Kos (34.) in Tilen Bartol (42.).

Lanišek osmoljenec vetrovnega seštevka

Cene Prevc je tudi v drugo potrdil svojo konstantnost, ki jo je pokazal prav v vseh skokih v Rusiji. S 127,5 metri je še popravil svoj izplen iz prve serije ter končal na 8. mestu. S tem dosežkom je C. Prevc izenačil svoj najboljši rezultat v svetovnem pokalu. Tehnično zelo dober skok je v drugi seriji uspel tudi v lanski sezoni najboljšemu Slovencu Lanišku. Nastopil je v težkih vetrovnih razmerah, s 122,5 metri je krepko preskočil zeleno črto, ki je označevala navidezni prevzem vodstva. Zadovoljstvo je pokazal tudi Lanišek sam, nato pa je prišel nov izračun za vetrni odbitek in Lanišek je bil po svojem nastopu na tretjem mestu, tik pred vrstnikom Prevcem. Na koncu je to zadoščalo za sedmo mesto.

Tudi v finalni seriji so bili od konkurence precej boljši Geiger, Kobajaši in Granerud. Prvi je napadel Japonec, ki je upravičil napovedi, da je pred olimpijsko sezono odlično pripravljen. 131 metrov je pomenilo prepričljiv prevzem vodstva. Še dva metra dlje pa je zmogel Geiger, ki je Japonca ugnal za 8,7 točke. Na vrhu naleta je bil le še Norvežan Granerud, ki je želel v svojo statistiko vpisati 12. zmago v karieri, a se je s 125 metri moral zadovoljiti s svojim prvim tretjim mestom v svetovnem pokalu.