Jonesa so aretirali leta 1999, vendar od začetka trdi, da je nedolžen, saj naj bi mu pravi morilec naprtil krivdo, njegov odvetnik na sojenju pa da je bil povsem nesposoben. Njegov primer je opisan v dokumentarnih serijah, peticijo proti usmrtitvi je podpisalo okrog 6,5 milijona ljudi, zanj se zavzemajo slavni, pred usmrtitvijo pa so nekateri učenci v Oklahomi iz protesta začeli zapuščati učilnice.

Slavna Kim Kardashian se je zahvalila guvernerju Stittu, da je spremenil kazen in s tem preprečil usmrtitev, prav tako trener košarkarske ekipe iz lige NBA Golden State Warriors Steve Kerr, ki je dodal, da se kaj takega v civilizirani državi ne bi smelo zgoditi.

Jonesova odvetnica Amanda Bass je pred guvernerjevo odločitvijo vložila zahtevo na sodišče, naj ustavi usmrtitev, ker ima Oklahoma zgodovino hudih težav s tem. Nazadnje je 28. oktobra obsojeni morilec John Grant po izjavah prič ob usmrtitvi bruhal in se več minut močno tresel, preden so ga razglasili za mrtvega. Zaporniška uprava je sporočila, da je vse potekalo tako, kot je treba.

V Oklahomi je nekaj let veljal moratorij na usmrtitve, potem ko so leta 2015 pri obsojencu uporabili napačno mešanico sredstev za uspavanje, paralizo in usmrtitev, s čimer v ZDA izvajajo smrtne kazni. Ta koktajl obsojencu vbrizgajo v žilo in čakajo, da umre. Leta 2014 so obsojenemu Claytonu Lockettu sredstva namesto v žilo vbrizgali v mišico in je umiral 40 minut.