»Izbrani smo bili med tisočimi oblikovalci, agencijami in podjetji z vsega sveta, ki so svoje kreativne oblikovalske projekte predstavili v kategoriji vmesnikov in uporabniške izkušnje (interface and user experience design). To je pomembno priznanje za našo ekipo,« je svoje navdušenje izkazal Jure Pompe, izvršni direktor XLAB, ki vodi oddelek ISL Online.

V ospredju je intuitivna uporaba

Dizajn programske opreme ISL Online v ospredje postavlja intuitivnost in ravno zato jo uporabniki brez težav uporabljajo tako na Japonskem (tam je ISL Online vodilna programska oprema za oddaljeno podporo in dostop na daljavo), v ZDA, Evropi, Južni Ameriki ter drugod po svetu. Pregleden uporabniški vmesnik uporabnikom omogoča, da program hitro osvojijo in z njim dostopajo do oddaljenih računalnikov in mobilnih naprav ter jih upravljajo na daljavo.

Rešitev ISL Online podjetja XLAB je večina Slovencev že uporabila, morda nevede, ko je stopila v stik s podporo za stranke svoje banke, zavarovalnice ali katerega drugega večjega slovenskega podjetja. Videz programske opreme ISL Online se namreč pogosto prilagodi grafični podobi in imenu podjetja, da doseže večje zaupanje zaposlenih in kupcev.

V preteklih dveh letih se je s programom ISL Online seznanilo še večje število uporabnikov. Veliko podjetij je moralo preiti na delo od doma z uporabo tehnologije, ki je še nikoli niso uporabljali. Poleg tega so imeli na voljo zelo malo časa za usposabljanje. Zaradi intuitivnega in enostavnega uporabniškega vmesnika programskega orodja ISL Online so podjetja svojim zaposlenim hitro uredila dostop do službenih računalnikov iz domačega računalnika ali mobilne naprave. Tako jim je bilo omogočeno delo od doma, kot bi sedeli v pisarni.

Red dot nagrajuje inovativno in učinkovito oblikovanje

V ocenjevalnem procesu enega največjih oblikovalskih tekmovanj na svetu je žirija dala velik poudarek kreativni ideji, obliki in učinkoviti komunikaciji prispevkov. Prof. dr. Peter Zec, ustanovitelj in izvršni direktor družbe Red Dot, je ekipi ISL Online čestital za osvojeno nagrado: »Kot dobitniki nagrade ste dokazali sposobnost razmišljanja izven okvirjev. V času krize ste se znali odzvati hitro in novonastalo situacijo sprejeti kot spodbudo za inovativne pristope pri oblikovanju. S tem ste dokazali, da obvladujete pomembne izzive in hkrati nudite dragocen prispevek k razvoju družbe.«