Obdobje po Marcusu Keenu se je za Cedevito Olimpijo začelo dobro. Potem ko so Ljubljančani odrezali posameznika, ki je na parketu deloval precej egoistično in namesto razigravanja soigralcev bolj kot ne želel zadovoljiti le lastne potrebe po doseganju točk, so dosegli pomembno zmago proti Mornarju, proti kateremu je izstopala ravno moštvena igra. Predvsem v zadnji četrtini, v kateri so zmaji stopili na plin in povozili nasprotnika. Trener Jurica Golemac bo proti Budućnosti v 5. krogu evropskega pokala iskal potrdilo, ali je bil uspeh znanilec sprememb v igri njegovega moštva.

Proti Mornarju izjemni v skoku

Olimpija se je z Budućnostjo v letošnji sezoni že pomerila. V precej izenačenem dvoboju je črnogorsko moštvo v 5. krogu lige ABA iz Stožic odneslo zmago po bolje odigrani končnici. Trener Aleksandar Džikić je tedaj pogrešal Willyja Reeda, zato bo naloga Ljubljančanov to pot še nekoliko težja. Ključen utegne biti skok, v katerem so v soboto proti Mornarju dominirali.

»Visoki igralci so proti Mornarju izjemno zapirali prostor pod obročema. Proti dobri skakalni ekipi smo dobili skok z 42:18. Izstopal je Jackie Carmichael, ki je bil odličen tudi v obrambi. Z njim se veliko pogovarjamo, saj želimo, da ves čas igra tako kot proti Mornarju. Predvsem v obrambi, saj je od nje odvisna tudi njegova igra v napadu. Ko je pravi v obrambi, dobi samozavest v napadu. Jasno pa je, da on ni igralec, ki bi si sam ustvaril priložnosti za doseganje košev, temveč je odvisen od dobrih asistenc soigralcev,« je bil zadovoljen Jurica Golemac.

Budućnost še brez poraza doma

Budućnost pod vodstvom Džikića v letošnji sezoni igra odlično, a ni imuna na spodrsljaje. V evropskem pokalu je tako na domačem parketu ugnala Virtus in Valencio, pa nato klonila z Venezio, v ligi ABA pa proti Megi. Podgoričani so predvsem nevarni v domači dvorani, kjer še niso klonili, zato je jasno, da Olimpijo čaka izjemno težko delo, če želi prekiniti niz dveh zaporednih porazov na drugokakovostnem evropskem tekmovanju. »Budućnost igra odlično košarko. Z njimi se bomo pomerili že drugič v sezoni. Vemo, kaj nas čaka, vnaprej pa se nikakor ne bomo predali, temveč iskali svoje priložnosti za presenečenje. V obračun gremo po dobri predstavi proti Mornarju samozavestno,« je odločen Golemac, ki meni, da se je med moštvoma v zadnjih letih razvilo pravo rivalstvo. »Dobro se poznamo, saj smo že lani igrali štirikrat, enako bo tudi letos. Vemo, da je najnevarnejši posameznik Justin Cobbs, ki je pri njih že tretje leto. Vladimir Micov ima ogromno izkušenj, kot tudi Marko Jagodić - Kuridža in Willy Reed. Jerome Seely pa je pravi ostrostrelec. Imajo veliko orožij, zato bomo morali igrati predvsem kolektivno in čim bolj odgovorno obrambo.«

Eden večjih dolžnikov v letošnji sezoni ostaja Melvin Ejim, ki se bo želel proti ekipi, katere dres je v lanski sezoni nosil, izkazati. »Budućnost ima uravnoteženo moštvo, igralci pa se med seboj dobro poznajo. Na začetku sezone so prišli do nekaj odmevnih zmag. A to je za nas priložnost, da proti kakovostnemu nasprotniku pokažemo, kdo smo. Če se bomo osredotočili na našo igro in stvari, na katere lahko vplivamo, potem sem prepričan, da bomo v igri za zmago do samega konca.«