»Mislim, da tri- ali štirikratna zmaga na Tour de France ne naredi velike razlike v karieri kolesarja,« pravi Vegni.

Direktor Gira d'Italia je tako izzval Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates), naj poskuša osvojiti dvojno krono Giro - Tour, češ da ni pomembno, kolikokrat je kolesar zmagal na dirki po Franciji, saj da »je malo drugega za dokazovanje« po prvem naslovu.

Triindvajsetletni kolesar s Klanca pri Komendi je zmagal na dirki po Franciji v letih 2020 in 2021. Italijanski krog je seveda v načrtih slovenskega šampiona, vendar naj bi leta 2022 še enkrat branil rumeno majico, pri čemer je možna še njegova udeležba na španski Vuelti, ne pa na Giru, kar bi si želel direktor te dirke.

Chris Froome je bil zadnji kolesar, ki je resno poskusil zmagati na Giru d'Italia in Tour de Franceu v isti sezoni. Leta 2018 je zmagal na Giru, vendar je bil tretji na dirki po Franciji. Marco Pantani je bil zadnji, ki je zmagal na dveh največjih dirkah v isti sezoni leta 1998.

Vegni je na vprašanje o morebitni Pogačarjevi navzočnosti na Giru d'Italia 2022 mladega slovenskega kolesarja in ostale člane pelotona pozval, naj se spopadejo z izzivom Giro - Tour.

»Mislim, da tri- ali štirikratna zmaga na dirki po Franciji ne pomeni velike razlike v karieri kolesarja. Ko enkrat zmagaš, si dokazal, da si odličen kolesar in ni več veliko drugega za dokazati,« je Vegni povedal novinarju La Gazzette dello Sport na nedavnem dogodku na vinskem območju Valpolicella.

»Danes so kolesarji veliko bolje pripravljeni na zmago na najtežjih dirkah že v mladosti, tudi ko so stari 23 let. Škoda, ker si nihče ne želi, da bi poskusil osvojiti dvojno krono Giro - Tour. Če se ne motim, je bil zadnji Pantani. Torej je morda čas, da dodamo novo ime na ta častni seznam,« je razmišljal direktor Gira.