Kranjec, ki je na ledeniku Rettenbach na prvi veleslalomski tekmi sezone osvojil tretje mesto, je danes najprej s petim najboljšim časom 22,79 sekunde opravil z modro progo, na rdeči pa je bil nato z 22,83 tretji, kar je zadoščalo za skupno drugi čas kvalifikacij.

Hadalin je bil na rdeči progi sprva 19. s časom 23,02, na modri progi pa je dosegel osmi čas in napredoval na skupno deveto mesto. Tretji slovenski predstavnik Rok Ažnoh je imel 48. čas na rdeči (23,62) ter 44. izid na modri progi (23,42) za skupno 44. mesto.

Najhitrejši v kvalifikacijah je bil Avstrijec Dominik Raschner (45,58), s čimer je bil za štiri stotinke hitrejši od Kranjca ter 12 od Norvežana Henrika Kristoffersena.

Izpadel je Francoz Alexis Pinturault, ki ni pravilno prevozil druge proge. V Lech/Zürsu nista nastopila najboljša s prve letošnje preizkušnje svetovnega pokala v Söldnu Švicar Marco Odermatt in Avstrijec Roland Leitinger. Švicar se je odpovedal nastopu na edinem paralelni preizkušnji sezone, drugi pa si ta teden strgal križno vez in že zaključil sezono.

V izločilnih bojih se bo Kranjec v popoldanskem delu, začel se bo ob 16. uri, pomeril z Avstrijcem Christianom Hirschbühlom, Hadalina pa čaka obračun z Nemcem Julianom Rauchfussom. Na sobotni ženski preizkušnji je prvo zmago v karieri slavila slovenska predstavnica Andreja Slokar. Druga Slovenka v izločilnih bojih Tina Robnik je osvojila končno osmo mesto. Brez finalnih obračunov najboljše šestnajsterice sta že dopoldne ostali Meta Hrovat na 34. mestu in Ana Bucik na 38. mestu od 44 tekmovalk.