Brez finalnih obračunov sta ostali Meta Hrovat na 34. mestu in Ana Bucik, ki je tekmovanje v Flexen Areni končala na 38. mestu od 44 tekmovalk, kolikor jih je končalo to preizkušnjo. Slokarjeva je v skupnih časih za zmagovalko kvalifikacijskih voženj Norvežanko Theo Louise Stjernesund zaostala 42 stotink sekunde, zaostanek Robnikove je znašal 56 stotink sekunde.

Slokarjeva se bo v osmini finala paralelne tekme v neposrednem dvoboju z začetkom ob 17. uri pomerila s Francozinjo Coralie Frasse Sombet, Robnikovo pa čaka obračun z Avstrijko Eliso Mörzinger. Zaostanek Hrovatove je znašal 1,87 sekunde, Bucikove pa 2,11 sekunde. Za najboljši slovenski dosežek v Flexen Areni, ki je v Zürsu v občini Lech, je lani poskrbela Robnikova z 11. mestom.

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin, ki je zmagala na veleslalomski ledeniški uverturi nad Söldnom, je zaradi kroničnih bolečin v hrbtu izpustila sobotno tekmo. Na startu kvalifikacij ni bilo tudi lanske zmagovalke te tekme Petre Vlhove. Slovakinja, ki je minulo sezono končala kot zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala alpskih smučark, se želi v celoti posvetiti tekmama v finskem Leviju, kjer bosta 20. in 21. novembra na sporedu dva slaloma.