Dallas je v teksaškem derbiju vodil skozi vso tekmo, odločitev pa je padla v drugem delu, ko je prednost gostov narasla na 20 točk in San Antoniu se ni uspelo več približati. Pri San Antoniu, ki je moral že tretjič na prvih 12 tekmah sezone priznati premoč Dallasu, je bil z 20 koši najbolj razpoložen Devin Vassell.

Dallas je na poti do zmage mejo 100 točk dosegel že v tretji četrtini. Tudi Dončić si je prvi trojni dvojček sezone in 37. doslej v ligi NBA priboril precej pred zaključkom tekme.

Večina njegovih 15 podaj pa je bila namenjena Porzingisu. Prebujen evropski dvojček je pomemben znak za Dallas, ki ima zdaj osem zmag in štiri poraze, pri lovljenju vodilnih mest v zahodni konferenci. »Zelo lahko je igrati z Luko. S svojo igro ti odvzame ves pritisk in ti pomaga biti boljši, tako da ti omogoča odprte mete,« je dejal Porzingis.

S prepričljivo zmago je Dallas tudi popravil vtis po sredinem porazu proti Chicagu, ko je moštvo naredilo preveč napak. »Na zadnji tekmi smo v tretji četrtini dobili 'po nosu', tokrat smo želeli pokazati, da smo se iz tega nekaj naučili in našim nasprotnikom zadati močan udarec takoj po polčasu,« je ocenil Dorian Finney-Smith.

Dallas je izkoristil odsotnost prvega centra San Antonia Jakoba Poeltla, ki je v karanteni. Proti manjši ekipi se je znašel predvsem Porzingis. »Ko se postavimo proti manjšim igralcem, pa naj bo to Kristaps ali jaz, moramo to prednosti izkoristiti,« je izpostavil Dončić.

Ta je pohvalil tudi večjo pazljivost pri izvajanju napadov, s katerim je Dallas tokrat močno zmanjšal število izgubljenih žog. Po 12 izgubljenih žogah na tekmi s Chicagom, je žogo tokrat tekmecem predalo le petkrat, kar je najmanj v tej sezoni. »Žoga je krožila, veliko podaj smo imeli in hkrati ni bilo veliko napak. To je odlično,« je dodal 22-letni Ljubljančan.