Kot so sporočili iz slovenskega spletnega trgovca, bo načrtovana združitev Allegra, skupine Mall Group in WE|DO utrdila njihov skupni status vodilne spletne tržnice oz. platforme za kupce in trgovce v Srednji in Vzhodni Evropi.

Združena skupina 135.000 trgovcev bo po njihovih navedbah na Poljskem, v Sloveniji in drugih državah v Srednji in Vzhodni Evropi lahko koristila sistem »objavi enkrat - prodajaj povsod«, pri čemer bo imela dostop do 250 milijard evrov vrednega maloprodajnega trga s 70 milijoni prebivalcev.

V Mimovrste, ki je največja spletna trgovina v Sloveniji, verjamejo tudi, da bo posel omogočil boljše nakupovalne izkušnje za 18-milijonsko bazo kupcev v regiji.

Zapisali so še, da ekipo zdaj skupaj 7200 zaposlenih, med katere sodijo tudi sami, »druži skupna kultura«. »Usmerjena je v potrošnike in inovacije, z združitvijo pa se ji odpirajo nove karierne možnosti v živahnem mednarodnem delovnem okolju,« so izpostavili.

Transakcija, ki mora dobiti še zeleno luč regulatorjev, bo predvidoma zaključena v prvi polovici leta 2022. Končna cena posla se lahko poveča za največ 50 milijonov evrov.

Allegro je sicer najbolj priznana blagovna znamka za e-trgovino in je največji trgovec z neživilskimi izdelki na Poljskem. Štejejo ga za enega izmed desetih najboljših spletnih platform za e-trgovino na svetu in se uvršča med 100 mesečno najbolj obiskanih spletnih mest na svetu.