Kratkohlačniki pa so pod vodstvom trenerja Toma Thibodeauja zanemarili igro v obrambi. Zvezdnik All-Star Julius Randle je tekmo začel sijajno in dosegel 18 točk v uvodni četrtini, nato pa se povsem »ohladil« in v zadnjih treh dosegel le še štiri točke ter izgubil tri žoge. RJ Barrett je za New York zbral 27 točk.

Plenilci, ki so na uvodu v novo sezono pred današnjim dvobojem zbrali pet zmag in tri poraze, so igrali brez poškodovanega Pascala Siakama in prišli do še četrte zaporedne zmage. OG Anunoby je dosegel osebni strelski rekord s 36 točkami.

Gary Trent mlajši je k zmagi dodal 26 točk, Fred VanVleet pa je tekmo končal pri 17 točkah, devetih skokih in sedmih podajah.

Dragić vnovič ni igral in njegova skorajšnja selitev se zdi neizbežna, piše spletna stran raptorsRapture.com.

Naslednja tekma košarkarje Toronta čaka v sredo, ko bodo gostovali pri Washingtonu.

Čančar počival zaradi poškodbe

Medtem pa so Denver Nuggets Vlatka Čančarja, ki zaradi poškodbe spet ni igral, gostovali pri Memphis Grizzlies in klonili s 97:106.

Ja Morant je dosegel 26 točk, osem podaj in sedem skokov, Tyus Jones pa je k zmagi dodal 17 točk. Xavier Tillman jih je zbral 12, Desmond Bane in Jaren Jackson ml. pa vsak po 11, kar je bilo dovolj, da so grizliji prekinili niz treh zaporednih porazov.

Prvi strelec Denverja je bil srbski zvezdnik Nikola Jokić, ki je dosegel 23 točk ob sedmih skokih in sedmih podajah, Aaron Gordon pa je dodal 15 točk in deset skokov.

Naslednja tekma zlata zrna čaka v sredo, ko bodo imeli priložnost za maščevanje današnjega poraza, saj se bodo v Memphisu še enkrat pomerili z grizliji.

Luko Dončića z Dallas Mavericks naslednja tekma čaka v noči na sredo po srednjeevropskem času, ko bo z ekipo gostoval pri Miami Heat, nekdanji dolgoletni ekipi Dragića, ki ga je poleti nepričakovano poslala v Toronto.