Nova Krimova trenerka Natalija Derepasko je lahko ob svojem debiju računala tudi na francosko reprezentantko Oceane Sercien Ugolin, ki je dobila zeleno luč zdravniške službe po nedavnem kolapsu (zaradi utrujenosti se je zgrudila na igrišču) po domači tekmi z Metzem. Ko so krimovke v 26. minuti sobotne tekme povedle s kar devetimi goli prednosti (15:6), je kazalo na sanjski trenerski debi Derepaskove in na skalp prvakinj Evrope iz Skandinavije. Na začetku drugega polčasa je imel Krim še vedno šest golov prednosti (18:12), pri vodstvu z 19:15 pa se je nepričakovano začel velik razpad sistema igre.

Gostiteljice, pri katerih je brazilska vratarka Barbara Elisabeth Arenhart zbrala 18 obramb in ustavila več kot 40 odstotkov strelov na svoj gol, kar 14 minut (od 38. do 52.) niso dosegle niti enega gola, Norvežanke pa so v tem času naredile delni izid 7:0 in poskrbele za neverjeten preobrat. Blestela je predvsem 30-letna norveška reprezentantka Nora Mörk, že petkrat prvakinja Evrope (trikrat z Györom ter po enkrat z Larvikom in Vipersom), ki je bila z enajstimi goli iz 16 strelov tudi prva strelka tekme v Stožicah.

Gostje, ki imajo osem tujk iz petih držav (po dve Švedinji, Čehinji in Španki ter po eno Hrvatico in Madžarko), so dobrih pet minut pred koncem vodile za štiri (26:22) in kazalo je na mirno končnico. A s tremi zaporednimi goli se je Krim na začetku zadnje minute približal na le minus ena (25:26), nato pa je pri Norvežankah spet vzela stvari v svoje roke Mörkova, s 47 goli druga strelka lige prvakinj. Le 24 sekund pred zadnjim znakom sirene je zadela za 27:25 in poskrbela za peti Krimov poraz na šesti tekmi.

Krim je tudi v minuli evropski sezoni izgubil proti Norvežankam z enakim izidom kot v soboto v Stožicah (26:27). Po že tretjem porazu v Evropi z golom razlike (že prej proti Sävehofu in Metzu z 28:29) je trenerka Natalija Derepasko takole ocenila razplet tekme: »Zmanjkali sta nam zbranost in disciplina v drugem polčasu, predvsem v napadu. V tako kratkem času je težko kar koli spreminjati, skupaj smo opravili le tri treninge. Naša težava je, da nas zmanjkuje v drugem polčasu. Treba se bo boriti, si pomagati in se spodbujati. Verjamem, da bo šlo navzgor.« Tjaša Stanko je bila s šestimi goli najboljša Krimova strelka: »Težko je. Spet se je ponovil en gol minusa na koncu. Prvi polčas je bil odličen, v drugem je bila uspešnost pri strelih na gol preslaba in točki sta se nam znova izmuznili. Lačne smo zmage in to se vidi na igrišču.«

Skupina B, 6. krog: CSKA Moskva – Odense 21:28 (13:14), Györ – Sävehof 41:19 (20:9), Kastamonu – Metz 20:30 (9:13), Krim Mercator – Vipers 26:27 (16:10), vrstni red: Györ 12, Metz (–1) in Odense po 8, Vipers in CSKA (–1) po 6, Sävehof 4, Krim Mercator 2, Kastamonu 0.