V športu je pogosto tako, da lahko prav trener v težkih trenutkih vlije prepotrebno samozavest moštvu. Vzorčni primer za to je Krka. Novomeščani, ki se jim močno pozna vsaka poškodba, so proti Studentskemu centru v ligi ABA nastopili brez Marka Arapovića, Jureta Špana, Leona Stergarja in Andreja Stavrova. A trener Dalibor Damjanović je pred tekmo odločno poudaril, da pričakuje samo zmago in da zdravstvene težave ne smejo biti izgovor. Igralci so njegove besede ponotranjili in prikazali izjemno predstavo ter črnogorskega predstavnika odpihnili iz dvorane Leona Štuklja.

»Po porazu proti Partizanu za skoraj 50 točk so se fantje pobrali. Pokazali smo, da bomo na domačem terenu težko prepustili točke ekipam, ki so na enaki ali nekoliko višji ravni kot mi. Še enkrat bi se vrnil na tekmo s Partizanom. Fantje so mladi in izgubili so se v atmosferi v Beogradu. Tisti, ki tam ni igral, ne ve, o čem govorim. Mi smo tam enostavno padli v ambientu, kjer se v polni dvorani praktično niti slišali nismo, in take atmosfere na treningu ne moreš simulirati. Upam, da v tej postavi zdržimo čim dlje ter da se čim prej vrnejo štirje igralci, brez katerih je zelo težko, saj nam vsak igralec še kako pomeni,« je po zmagi povedal trener Krke Dalibor Damjanović.

Izjemno je na niz treh zaporednih porazov v jadranskem tekmovanju odgovorila Olimpija, ki očitno prihaja v formo. Ljubljančani so na tesnem gostovanju pri Igokei na začetku zadnje četrtine vodili že s kar 28 točkami razlike, na koncu pa zmagali za 18. »Zmaga je posledica dobre obrambe. Posebno v drugem polčasu, ko smo okrepili agresivnost in dobro zapirali pod obročema. V prvi četrtini smo imeli veliko težav z njihovim napadalnim skokom, saj nismo imeli prave energije. To smo v nadaljevanju popravili. Ko nam steče v napadu, nas je težko ustaviti, saj imamo napadalno izjemno nadarjene posameznike. A še enkrat bi poudaril, da nas je do zmage pripeljala dobra obramba, kar je vodilo tudi za v prihodnje,« je bil zadovoljen Olimpijin trener Jurica Golemac.

Liga ABA, 6. krog: Krka – S. centar 87:70 (21:12, 50:31, 68:51, Stipčević 22, Lapornik 15, Macura in Kosi po 13, Škedelj 11, French 10, Gibbs 3; Vinales 17), Igokea – Olimpija 83:101 (25:20, 48:53, 61:81, Jošilo 16; Ejim 22, Keene in Pullen po 19, Auguste 16, Blažič 9, Rupnik 5, Murić in Carmichael po 4, Radovanović 3), C. zvezda – Mega, FMP – Zadar 83:76 (Nerandžić 23, Zajc ni igral; Bursać 14), Budućnost – Mornar 85:69 (Jagodić Kuridža 17; Davis 12), Split – Cibona 77:76 (Bajoi 26, Barič 6; Gegić 18), Borac – Partizan 68:86 (Lešić 14; LeDay 14, Glas 2).