V petek sta kuverti z grožnjo s smrtjo in nabojem prejela predsednik vlade Janez Janša in obrambni minister Matej Tonin. V pismu so bile na fotografiji premierja in njegove družine narisane tarče, podobno vsebino je prejel tudi obrambni minister, poroča. Vodja oddelka za organizirano kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije PU Ljubljana Stojan Belšek je v izjavi za medije povedal, da sta kuverti prejeli tudi dve poslanski skupini in nekateri posamezniki. O tem, da je bil deležen enakih groženj kot Janša in Tonin, je prek Facebooka danes sporočil tudi prvak SNS Zmago Jelinčič, o prejetju podobne pošiljke pa je tvitnil tudi notranji minister Aleš Hojs. Pravi, da je prejel zgolj naboj, brez besedila in fotografije. Minister za notranje zadeve je tvit kasneje sicer izbrisal.

Belšek je še pojasnil, da gre pri pošiljkah za kaznivo dejanje grožnje, ki se kaznuje z zaporom do dve leti, in da storilcu še niso na sledi, preiskava že poteka, v stiku so z ogroženimi osebami, ki so varovane v skladu s protokolom in bodo podale predloge za pregon. Možni storilci in podrobnosti v zvezi s preiskavo še niso znane.

Medtem pa na družbenem omrežju facebook glede pošiljke Janši kroži komentar poštnega uslužbenca, ki poudarja, da pismo do predsednika vlade nikakor ni moglo prispeti s strani Pošte Slovenije, saj gre vsaka pošiljka, namenjena na njegov naslov, najprej na rentgenski pregled, in da so bili »na delu kletni troli«.