Kopitar je bil podajalec pri prvem zadetku na tekmi Viktorja Arvidssona z igralcem več za vodstvo domače ekipe, med strelce pa se je kapetan kraljev vpisal v zadnji tretjini, ko je po podaji Drewa Doughtyja zadel za znižanje izida 2:3. Več kraljem tokrat ni uspelo.

Za goste iz Minnesote, ki so na uvodu v sezono z 2:1 premagali Anaheim Ducks, so zadeli Frederick Gaudreau, Victor Rask in Ryan Hartman, vratar Cam Talbot pa je zbral 29 obramb.

»Pomaga nam, da smo sezono začeli na gostovanjih. Skupaj potujemo, skupaj smo na letalu, v hotelu, dvorani, skupaj se prehranjujemo in delujemo kot družina. To nam je brez dvoma pomagalo uspešno začeti sezono,« je dejal Hartman.

Pri gostiteljih je z golom in podajo blestel Kopitar ter pomagal Arvidssonu do svojega prvega zadetka za kralje. »To je bila težka tekma, zelo smo garali, borili smo se. Zdelo se mi je, da smo imeli nekaj prednosti v igri, nekajkrat pa so jo imeli gosti, ki so jo znali unovčiti,« je dejal domači trener Todd McLellan.

Gosti so po uvodnem zaostanku z 0:1 nato dosegli tri gole zaporedoma, na 2:3 je v zadnji tretjini za domače znižal Kopitar.

Pred Kopitarjem le še Gretzky

Slovenski zvezdnik ima na uvodu v sezono po dveh tekmah že sedem točk (štiri gole, tri podaje), na zgodovinski lestvici kraljev za točko zaostaja le za legendarnim Waynom Gretzkyjem, ki je v sezoni 1988/89 dosegel tri gole in pet podaj.

Kralje zdaj čaka gostovanje pri Nashville Predators.

Ekipa Pittsburgh Penguins, za katero je nekaj tekem v pripravah na novo sezono odigral tudi Jan Drozg, a ga je klubsko vodstvo nato poslalo v razvojno ligo, je v domači dvorani s 5:2 premagala Chicago Blackhawks.

Trener Mike Sullivan pa je postal strokovnjak z največ zmagami na klopi pingvinov; z 253. zmago je presegel Dana Blysmo. Na klopi Pittburgha je sedem sezon, dvakrat je z ekipo osvojil Stanleyjev pokal (2016, 2017).