V hudi naglici je Nogometni klub Olimpija sklical medijski termin, da je predstavil novega trenerja. Povsem pričakovano se je v Stožice vrnil 37-letni Dino Skender. »Prihajam, da dokončam delo,« je ob prvem odzivu napovedal hrvaški trener iz Osijeka, ki ga je Milan Mandarić januarja letos zaradi slabe podobe na igrišču odpustil po dveh dneh zimskih priprav. Splet okoliščin je tako nanesel, da ga je ravno Mandarić tik pred slovesom iz Ljubljane vrnil na trenerski položaj.

Skender pravi, da je v domačem okolju vse od januarja čakal na novo ponudbo in načrtno odklanjal prošnje za intervjuje. Novi lastnik Olimpije Adam Delius ga je prosil za potrpljenje, saj je moral nemški poslovnež najprej kupiti večinski delež v klubu, da se je Skender lahko vrnil na ljubljansko klop. »Novemu vodstvu se moram zahvaliti za zaupanje. Imamo zelo podobne poglede in cilje. Dolgoročna strategija kluba je bundesligaška, prevladuje zahodnjaški način razmišljanja o nogometu. Olimpija se mora vrniti tja, kamor sodi. V domačem prvenstvu je treba osvajati lovorike in se postaviti na evropski zemljevid,« pravi Skender, ki je Olimpijo v letu 2020 vodil na tridesetih tekmah. Njegov izkupiček je šestnajst zmag ter po sedem remijev in porazov.

Navijači so si Skenderja zapomnili po previdni igri. Hrvaški trener je na začetku prvega mandata v Ljubljani zakockal državni naslov, potem ko je Olimpija v neposredni bitki za lovoriko le remizirala v Celju. Ravno trener lanskih državnih prvakov Dušan Kosić bo s Taborom iz Sežane v nedeljo zvečer Skenderjev prvi nasprotnik ob njegovem povratku v Stožice. »Če bomo odigrali tako kot lani v Celju, Kosić tokrat ne bo imel možnosti. Tisto tekmo sem petkrat analiziral in ugotovil, da smo igrali dobro, a se nekatere stvari enostavno niso zložile. S tem nimam problemov. Sedaj sem tukaj zato, da Olimpiji vrnemo, kar je lani izgubila,« je zelo optimističen Skender.

Na klopi Olimpije bo nasledil Sava Miloševića, ki je bil priljubljen med igralci. V klubu so ga menda odslovili brez odpravnine, zaradi česar bi Olimpija lahko naletela na težave pri sindikatu Spins. »Ne bi bilo korektno, če bi se vmešaval v stare odnose. Zanima me pogled v prihodnost. V letošnji sezoni moramo biti tekmovalni do konca. Tudi novinarji veste, da imam rad nogomet, ki temelji na zahtevah, da vsak igralec natančno ve, kakšna je njegova vloga na igrišču,« je pred prvim treningom v drugem mandatu razložil Skender, ki velja za vojščaka bodočega športnega direktorja Mladena Rudonje. Ker Mandarića ne bo več v Stožicah, bo imel Skender odslej veliko več miru, da pokaže, kaj zna. Olimpija je po tretjini prvenstva pod vrhom prve lige, skupaj s trenerjem pa sta moštvo okrepila nekdanji zmaj Goran Milović in madžarski napadalec Marko Futacs. »Jeseni nas čaka še devet zahtevnih tekem. Ne bo lahko, a športniki imamo radi izzive, da zapustimo cono udobja,« je dodal Skender.