»Povsem se strinjam z vodstvom lige. Vsi so lahko podali svoje mnenje o cepivih. Sam verjamem v znanost. Tako bo tudi v prihodnje in upam, da bo tovrstnih mnenj čim več,« je v intervjuju za NBC dejal 58-letni Jordan, sicer šestkratni prvak lige NBA s Chicago Bulls.

Vodstvo lige NBA je pred tedni sporočilo, da se igralcem ni treba cepiti, a da se bodo morali držati strogih pravil tako v domačem okolju kot na tekmah v gosteh. Tisti, ki bodo zaradi lokalnih ukrepov v boju s pandemijo novega koronavirusa ostali brez tekem, za to ne bodo prejeli plačila.

Med drugim pravila necepljenim nalagajo tudi prepoved odhoda iz hotelskega območja na gostujočih tekmah razen v nujnih izjemah. V garderobi morajo ti igralci imeti prostor vsaj dva metra stran od soigralcev, jesti pa ne bodo smeli v istih prostorih kot drugi igralci in strokovni štab.

Cepljenih 95 odstotkov igralcev

Osem dni pred začetkom rednega dela lige NBA je cepljenih 95 odstotkov igralcev, med njimi pa ni zvezdnika Brooklyna Irvinga. Vodstvo mrežic ima z organizatorjem igre številne težave, v tem trenutku pa je jasno, da bo moral Irving izpustiti vsaj polovico tekem rednega dela.

ESPN je ponoči poročal, da se bo vodstvo kluba s svojima preostalima zvezdnikoma, Kevinom Durantom in Jamesom Hardnom, sestalo na to temo in spregovorilo o možnostih, da Irving igra zgolj na gostujočih tekmah.

Devetindvajsetletniku so sicer dovolili trenirati z moštvom v dvorani za trening, v Barclays Center, kjer moštvo igra domače tekme, pa brez potrdila o cepljenju ne more, so še določile lokalne oblasti v New Yorku.