V sredo zjutraj bo pretežno oblačno, predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo prehodno rahlo deževalo. Čez dan se bo jasnilo, zlasti popoldne bo še možna kakšna ploha. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, ponekod v notranjosti severovzhodni veter. Jutranje temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 7, najvišje dnevne od 9 do 14, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek in petek bo večinoma sončno, v vzhodni Sloveniji pa občasno zmerno oblačno. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Zjutraj bo v notranjosti slana.

Vremenska slika: Nad zahodno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka, nad južnim Balkanom pa ciklonsko območje. Prek srednje Evrope se našim krajem bliža višinska vremenska motnja. Od severa priteka k nam v višinah postopno hladnejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih severno od nas pretežno oblačno, čez dan bo oblačnost naraščala tudi drugod. V Alpah bo popoldne možna kakšna kratkotrajna ploha. V Kvarnerju bo pihala šibka burja. V sredo bo v krajih severno, vzhodno in južno od nas rahlo deževalo. Čez dan se bo jasnilo, popoldne bo še možna kakšna ploha. Burja v Kvarnerju se bo nekoliko okrepila.

Biovreme: Danes bo vremenska obremenitev nizka. V sredo bo vremenski vpliv zmerno obremenilen, pojavljala se bo nerazpoloženost, zmanjšana delovna storilnost in težave z zbranostjo.