Ampak zgodba je bila dolga in dobesedno trnova. Posestvo Trnulja sta Urša in njen soprog Miha, tudi zaljubljenec v naravo, prebudila kot spečo Trnuljčico (od tod ime) – po dolgoletnih željah sta kupila s črnim trnom popolnoma zaraščeno in zapuščeno posestvo na Ljubljanskem barju ter ga z veliko truda spremenila v pravljično posest s 70 hektari izjemno rodovitne zemlje, na kateri kmetujeta trajnostno in v sobivanju z naravo. Ekološka soja zraste na poljih posestva, kjer jo sami požanjejo, posušijo, očistijo ter predelajo v tofu in okaro. Vse sestavine, ki jih pri tem uporabijo, so ekološko certificirane in pridelane brez GSO. In prav iz omenjene okare, stranskega produkta pri proizvodnji tofuja, je Urša sama razvila bio sojine izdelke Trnulja, ki so izdelani in ročno pripravljeni na Uršinem ekološkem posestvu. Vse sestavine prihajajo naravnost z lastne njive.

https://www.startajslo.si/podjetniki/ursa-kunz?ecid=dnevnik&utm_source=tisk&utm_medium=dnevnik&utm_campaign=trnulja

Ekskluzivno v trgovinah Interspar so tako na voljo zrolanc, zamrznjen sojin zavitek z jabolki in orehi, ter dva pečenjaka, zamrznjena sojina polpeta v vegetarijanski in mesni različici.

Ideja za omenjene bio sojine izdelke se je podjetnici Urši Kunz porodila, ko je za bolno najboljšo prijateljico skrbno pripravljala zdrave in okusne obroke. Še sanjalo se ji ni, da bo iz plemenitega dejanja nastala podjetniška ideja za okusne ekološke izdelke, ki jih bo ponudila vsej Sloveniji. Ampak ko jih je ponudila gostom v svoji restavraciji, so bili odzivi tako dobri, da se je odločila prijaviti na Štartaj Slovenija.

In kako pripraviti Trnuljine dobrote? Povsem enostavno. Zamrznjene bio sojine polpete, ki so na voljo s slanino in v vegetarijanski različici, lahko pripravite v ponvi ali pečici. Postrezite jih hladne ali tople, z omako po želji. Okusen zavitek pa lahko pripravite v pečici ali ga skuhate na sopari, kot štruklje. Postrezite ga z vaniljevo kremo ali jabolčno čežano in stepeno sladko smetano. (zt)