Postalo je hladno - kakšno ogrevanje izbrati?

Ogrevanje s pomočjo toplotne črpalke predstavlja sodoben in ekološki način ogrevanja doma ter sanitarne vode. Stroški ogrevanja v slovenskem gospodinjstvu predstavljajo velik del proračuna gospodinjstva. Na okolju prijazen način lahko te stroške znižate, če se odločite za ogrevanje s toplotno črpalko.

Toplotna črpalka vaš dom ogreva varčno in okolju prijazno.

Ogrevanje s toplotno črpalko je varčno

Se še vedno sprašujete, zakaj izbrati toplotno črpalko za ogrevanje?

Ogrevanje s toplotno črpalko se izplača, saj zagotavlja velike prihranke. Napredna tehnologija v toplotnih črpalki omogoča, da za njeno delovanje porabite zelo malo električne energije. Sama energija, s katero toplotna črpalka ogreva dom, pa prihaja iz okolice - zunanjega okolja, in je tako brezplačna. Ker so toplotne črpalke tudi okolju prijazne, za njih s strani Eko sklada lahko prejmete subvencijo, kar prinaša dodatni prihranek.

Najbolj zeleno ogrevanje

Kako pa delujejo toplotne črpalke? Delujejo na podlagi izkoriščanja toplote iz okolice. Toploto iz okolice pretvarjajo v energijo in jo uporabijo za ogrevanje doma. Tako predstavljajo okolju prijazno rešitev ogrevanja.

Za svoje delovanje uporabljajo obnovljive vire energije – denimo iz zraka, vode ali zemlje. Ob tem dosegajo najvišji energijski razred in proizvajajo precej manj CO2 kot denimo fosilna goriva in grelni kotli. Uporaba toplotne črpalke za ogrevanje je kar 100 % okolju prijazna, v kolikor jo kombiniramo z uporabo sončne energije.

Toplotna črpalka uporablja obnovljive vire

Delež električne energije, ki ga toplotna črpalka porabi za svoje delovanje, je povprečno nekje 30 %. Preostalih okvirno 70 % energije toplotna črpalka črpa iz obnovljivih virov energije. Ob tem je učinkovitost ogrevalnega sistema s pomočjo toplotne črpalke seveda odvisna od mnogih dejavnikov. Med drugim od klimatskih pogojev, izbire toplotne črpalke in njene učinkovitosti ter kakovosti vgradnje in tega, kakšno temperaturo v svojem domu želimo doseči.

Toplotna črpalka je enostavna za uporabo

Trud, ki ga moramo nameniti ohranjanju topline in udobja v svojem domu v jesenskih in zimskih mesecih, pri mnogih ogrevalnih sistemih ni zanemarljiv. Toplotna črpalka nam to delo olajša.

Je zelo enostavna za upravljanje in ne potrebuje skoraj nobenega vzdrževanja. Prav tako je njeno delovanje tiho, nadzorujete pa jo lahko tudi s pomočjo Wi-Fi vmesnika. Ta skupaj z aplikacijo MelCloud omogoča nadzor in krmiljenje naprave na daljavo preko tablice, telefona ali računalnika.

Toplotna črpalka je hvaležna za uporabo tudi zato, ker ne zahteva prostora za skladiščenje energentov. Njena življenjska doba je vse do 20 let, kar jo dela izredno privlačno za uporabo.

Izberite sodoben in ekološki način ogrevanja z velikimi prihranki.

Toplotne črpalke Mitsubishi Electric

Za prijetno bivanje v svojem domu tudi v bolj hladnih mesecih, je ogrevanje s toplotno črpalko torej odlična izbira.

Katera toplotna črpalka pa je najboljša za vaš dom ali stavbo?

Mnogi prisegajo na toplotne črpalke svetovno priznane blagovne znamke Mitsubishi Electric. Gre za toplotne črpalke, ki s tehnologijo Ecodan in Zubadan poskrbijo za brezhibno delovanje, ne glede na podnebne razmere. Opremljene so s sodobno invertersko tehnologijo in zagotavljajo nizko porabo električne energije. Prav tako omogočajo natančen nadzor ciljne temperature za udobno in varčno ogrevanje.

Svetovanje, povezovanje s pogodbenimi monterji in poprodajne aktivnosti vam nudi zaupanja vreden distributer Ream. Izberete lahko med vrhunskimi toplotnimi črpalkami za:

- stanovanjske objekte,

- večje in poslovne objekte.

Prihranite s pomočjo Eko sklada

Če se ne morete odločiti za investicijo v toplotno črpalko zaradi višje začetne investicije, ne obupajte. Eko sklad, slovenski okoljski javni sklad, vam omogoča subvencijo, s katero bo nakup toplotne črpalke lažji. Seveda mora vaša izbrana toplotna črpalka izpolnjevati zahtevane pogoje, ki jih izpolnjujejo vse tovarniško veljavne kombinacije toplotnih črpalk Mitsubishi Electric zadnje generacije.

Višja začetna investicija v primeru zamenjave ali posodobitve ogrevalnega sistema pomeni naložbo, ki se bo obrestovala in se tudi povrnila - in to v le nekaj letih. To naredi vgradnjo toplotne črpalke smiselno, učinkovito in ekonomsko upravičeno investicijo.

Zaključek

Ko se odločate za način ogrevanja, so toplotne črpalke odlična, okolju prijazna in varčna rešitev. Omogočajo vam, da dom ogrevate z obnovljivimi viri energije kot so zrak, zemlja in voda. So sodoben in ekološki način ogrevanja. Zagotovijo vam prijetno in kakovostno bivanje v hladnejših mesecih in velik prihranek pri družinskem proračunu.