Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, v ozadju prvega primera naj bi šlo za prodajo 200 gramov prepovedane konoplje, ki ni bila nikoli plačana. Policisti so septembra na domu 19-letnika pri hišni preiskavi sicer zasegli le ročno zvit cigaret s konopljo in manjšo količino denarja, za katerega sumijo, da je bil pridobljen pri izvrševanju kaznivih dejanj.

Na zaslišanju se je zgodba o preprodaji drog in dolgu potrdila, zatem so osumljenega izpustili na prostost. Sledi mu kazenska ovadba in obravnava na sodišču.

Prav tako so policisti konec septembra pri rednem delu v centru Kopra na Vojkovem nabrežju zalotili 45-letnika iz Hrvatinov, ki se je ravno pripravljal na preprodajo vrečke z belim prahom. Pri sebi je imel tudi gramsko tehtnico.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so mu odvzeli prostost.

Izkazalo se je, da je imel pri sebi 20 gramov kokaina. Kljub temu, da je osumljeni za tovrstna kazniva dejanja že prestajal zaporno kazen, so ga po zaključenem postopku izpustili, saj pristojno tožilstvo ni odredilo privedbe pred sodišče. Sledi kazenska ovadba, so sporočili koprski policisti.