Dolgolaska Aashna Roy je leta 2018 obiskala frizerski salon v prestižnem hotelu v New Delhiju in zaprosila za klasično 10-centimetrsko striženje konic, poroča francoska tiskovna agencija AFP. »Vendar pa je frizerka na šok in presenečenje pritožnici lase postrigla tako, da so se ji komaj dotikali ramen,« je ugotovilo sodišče.

Sodišče je ugotovilo, da je Royjeva, ki je kot manekenka nastopala v oglasih za lasno kozmetiko, zaradi te izkušnje doživela »živčni zlom in travme«.

»Nobenega dvoma ni, da so ženske zelo previdne, ko gre za njihove lase,« je dodalo sodišče. »Za njihovo vzdrževanje porabijo precej denarja. Na lase so tudi čustveno vezane,« je zapisano v sodbi. Pritožnica pa je zaradi preveč postriženih las »izgubila pogodbe in utrpela veliko izgubo, ki je popolnoma spremenila njen življenjski slog in razblinila njene sanje, da bi postala top model«, je ugotovilo sodišče.

Frizerskemu salonu je odredilo plačilo odškodnine v višini 20 milijonov rupij (dobrih 230.000 evrov), na odločitev sodišča pa se lastnik salona lahko še pritoži, poroča AFP.