V kantini jeseniške železarne so ob hrani celo točili pivo
Prehrana delavcev jeseniške železarne je bila sestavljena iz skromnih sestavin, ki so bile na voljo. A jedilniki so bili pestri in takšne jedi pod imenom delavska malca zdaj ponujajo tudi jeseniški gostinci, sodelujoči v istoimenskem projektu pa so zanimivosti zbrali v knjižici.
Ajmoht (obara) z žganci je kot delavska malca na jedilniku v Penzionu Pr' Betel na Planini pod Golico nad Jesenicami. Jedi delavskih družin doma ali v kantini železarne so bile preproste in pripravljene iz sestavin, ki so bile takrat na voljo. (Foto: Foto Vidmar)
Štruklji, kranjska klobasa, kislo zelje in podobne dobrote, ki jih poznamo kot pristno slovensko hrano, so pravzaprav praznične jedi, ki med vsakodnevne ob...
Ob napadu na več komercialnih ladij v Rdečem morju, za katerega so odgovornost prevzeli jemenski Hutiji, je ameriški rušilec Carney v Rdečem morju v...