Sobočani sicer igrajo v skupini G, kjer sta ob slovenskem in nizozemskem predstavniku še favorizirana Tottenham in Rennes. S policije so sicer sporočili, da bodo za tekmo Mure in Vitesseja uporabili tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje.

Vitesse ne spada v kategorijo tako velikih, kot sta Tottenham, za mnoge tudi prvi favorit tega novega tekmovanja, in Rennes, a gre za neprimerno večji klub od Mure. V zadnjih letih je kolektiv iz Arnhema največji uspeh v Evropi dosegel v sezoni 2017/18, ko je igral v skupinskem delu evropske lige.

V ligi še trije klubi s slovenskim pridihom

V konferenčni ligi bodo sicer igrali še trije klubi s slovenskim pridihom. Anorthosis Denisa Popovića bo v skupini B igral proti Gentu, Partizanu, ta bo danes njegov prvi tekmec, in Flori iz Tallinna, Paok Jasmina Kurtića bo igral v skupini F s Koebenhavnom, Slovanom Bratislavo in Lincoln Red Imps, ki bodo prvi nasprotnik, HJK Helsinki Filipa Valenčiča pa bo igral v skupini A z Laskom iz Linza, Maccabijem Tel Avivom in Alaškertom. Avstrijci bodo danes gostovali na Finskem.

Tudi v evropski ligi, ki se nadaljuje danes, bo v skupinskem delu nekaj Slovencev. Fenerbahče Mihe Zajca bo tekmoval v skupini D skupaj z Olympiacosom, prvim tekmecem Frankfurtom in Antwerpnom. Sturm Jona Gorenca Stankovića, ki je v zadnjem kvalifikacijskem krogu izločil Muro, pa se bo v skupini B meril z Monacom, nizozemskim PSV in Real Sociedadom. Moštvo iz Gradca za uvod čaka gostovanje v Monaku.

Dunajskemu Rapidu, pri katerem igra Dejan Petrovič, je žreb namenil skupino H, v kateri so še Dinamo Zagreb, Genk in West Ham. Belgijci bodo danes prvi tekmeci slovenskega reprezentanta. Ferencvaros Mihe Blažiča pa bo skupinski del evropske lige preživel v skupini G, kjer so še Bayer Leverkusen, Celtic in Betis. Madžari bodo najprej gostovali v Nemčiji.