Stopničke in še vedno vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Takšen je izkupiček motokrosista Tima Gajserja na dirki za VN Turčijo, ki je bila na sporedu po tritedenskem premoru (zadnjo v Latviji je dobil Gajser), na kateri je zmago sicer slavil Nizozemec Jeffrey Herlings. Da ni bil še višje, je kriv povprečen nastop Slovenca v prvi vožnji, saj je zasedel zanj skromno šesto mesto, v drugi pa je bil najhitrejši.

Gajser v razredu MXGP ni blestel že v kvalifikacijah, ko je dosegel sedmi čas. Zahtevna proga, s podlago, na kateri prevladuje zmes gline, pomešane z zemljo, mu ni ustrezala in vidno je bilo, da se na progi ne znajde tako, kot bi si želel. Kljub temu je v cilj prve vožnje prišel na šestem mestu. Drugo vožnjo je slovenski šampion začel odločno. Na prvem merjenju časa je bil tretji. V četrtem krogu se je prebil na drugo mesto, nato pa zbrano vozil za Jorgejem Pradom. Španca je pritisnil ob zid in ga na začetku desetega kroga prehitel ter se nato suvereno odpeljal do zmage.

V šibkejšem razredu MX2 je slovenske barve branil Jan Pancar. S kvalifikacijami je opravil zadržano in postavil 19. čas. Tudi start prve vožnje se mu ni posrečil, saj je na prvo merilno mesto pripeljal na 24. mestu. A se je hitro zbral in začel prehitevati tekmece. Iz kroga v krog je potrjeval, da je v zelo dobri formi, ki jo je nazadnje prikazal na tretji dirki državnega prvenstva na radizelski progi, ko je slavil zmago. V cilj je pripeljal na 16. mestu. V drugi vožnji je bil še hitrejši na 12. mestu, skupno je bil 14. Na osmih letošnjih dirkah izmed skupno 18 je zbral 63 točk.

Svetovno prvenstvo se bo na istem prizorišču nadaljevalo že v sredo. V naslednjih dveh mesecih bodo dirkači odpeljali kar osem od skupno enajstih dirk, kolikor jih je po koledarju še ostalo do konca sezone. Gajserju dobro kaže v boju za naslov prvaka, najbližji zasledovalec Prada ima 13 točk manj (310:297), tokratni zmagovalec Herlings pa jih ima 274. maš