Vse odkar so se v moštvu lige NBA Miami odločili, da v Toronto v menjavi za Kyla Lowryja pošlje Gorana Dragića in Preciousa Achiuwo, ameriški mediji namigujejo, da bo zlati kapetan slovenske reprezentance pristal v Dallasu, kjer bi združil moči z Luko Dončićem in nekdanjim slovenskim selektorjem Igorjem Kokoškovom. Govorice so znova oživele danes, ko je novinar spletnega portala Bleacher Report Jake Fischer razkril, da bo po njegovih virih Toronto izplačal Dragića, ki bo nato kot prosti igralec podpisal za Dallas.

Novico so z velikim veseljem pospremili predvsem slovenski košarkarski navijači, ki bi z veseljem v dresu iste ekipe znova gledali reprezentančno navezo z evropskega prvenstva 2017. A vprašanje je, koliko je v govoricah resnice. V prvi vrsti zato, ker bi Toronto za izplačilo Dragića moral seči globoko v žep, saj bo 35-letni Ljubljančan v letošnji sezoni zaslužil 19,44 milijona dolarjev, in bi to zdaj, če bi imel namen, verjetno že storil. Vprašanje se poraja tudi o smiselnosti te poteze, saj lahko kanadsko moštvo za Dragića kaj iztrži v morebitni menjavi.

Če bi vprašali nekdanjega košarkarja Phoenixa, Houstona in Miamija, ki prestaja težko osebno obdobje, saj se ločuje z ženo Majo, s katero ima dva otroka, potem vprašanja ni. Želi si igrati za Dallas, kjer bi rad znova sodeloval z Luko Dončićem in tudi Igorjem Kokoškovom. S srbskim strokovnjakom sta razvila odličen odnos pri Phoenixu, kjer je bil pomočnik trenerja, kasneje pa ga nadgradila še v slovenski reprezentanci, ki je leta 2017 postala evropski prvak. O tem je Dragić govoril tudi s predstavniki Dallasa, ko so bili na obisku v Ljubljani ob podaljšanju pogodbe Dončića. Želja po sodelovanju je obojestranska in je ne skriva nihče. Vprašanje tako ostaja le, ali bodo izpolnjeni vsi potrebni pogoji, da do tega resnično pride.