Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je ekspresno poslovila od zadnjega turnirja največje četverice v New Yorku. Mariborčanka je proti enajsti igralki sveta Petri Kvitovi v 62 minutah dobila le tri igre, skupaj z Avstralko Samantho Stosur najmanj med vsemi igralkami drugega dne na OP ZDA. Štajerka se je na tretjem največjem turnirju v koledarskem letu poslovila v 1. krogu, pred OP ZDA še na OP Avstralije in OP Velike Britanije. Na OP Francije v Parizu pa se je prebila v tretji krog.

Dvaindvajseto zmago zapored je na letošnjih turnirjih za grand slam dosegel Novak Đoković. Srb je za uvrstitev v drugi krog potreboval dobri dve uri, lepotna napaka pri njegovi zmagi pa je bila, da je proti 18-letnemu Holgerju Runeju (145. na svetovni lestvici) izgubil drugi niz. Danes se je prebil na glavni turnir skozi kvalifikacije, velja pa za izjemno borbenega igralca, ki zna publiko dobiti na svojo stran. Tako je bilo tudi na kompleksu Arthurja Asha, toda Dancu je poškodba noge preprečila, da bi se resneje upiral prvemu igralcu sveta, ki ostaja v igri za osvojitev koledarskega grand slama. Novak Đoković se bo v drugem krogu pomeril z Nizozemcem Tallonom Griekspoorjem (121. na svetu), ki je v petih nizih presenetljivo izločil Nemca Jan-Lennarda Struffa.

»V drugem nizu je Rune pokazal, da je eden najobetavnejših teniških igralcev prihodnosti. Sicer nisem igral svojega najboljšega tenisa, zato je bil tekmec boljši. Kaj več težko povem, saj se v zadnjih dveh nizih zaradi poškodbe Rone ni mogel gibati po igrišču, zato nisem imel težkega dela,« je zmago v uvodnem krogu komentiral Novak Đoković. Odlično predstavo je v uvodnem krogu uprizoril tudi olimpijski prvak Alexander Zverev. Nemec je v manj kot dveh urah prizadejal šesti zaporedni poraz Samu Querreyu. Američan, znan po tem, da je pred leti v Wimbledonu izločil Novaka Đokovića in mu preprečil morebitno osvojitev koledarskega grand slama, je nazadnje zmagal junija v Londonu.