Verstappen je na dirkališču, na katerem še ni zmagal, šestič v sezoni dirko VN začel s prvega startnega mesta in devetič skupno. Drugi v kvalifikacijah je bil Britanec George Russell (Williams), ki bo prvič v karieri startal v prvi vrsti, tretji je bil njegov rojak in sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes), z osmimi točkami prednosti pred Verstappnom vodilni v SP.

Enaindvajsetletni Britanec Norris (McLaren), tretji v točkovanju SP, je dominiral v prvih dveh kvalifikacijskih vožnjah, v tretji pa je zletel s proge. Oblast nad bolidom je izgubil v slovitem zavoju Eau Rouge, ko je zadel ob zaščitno ogrado in se nekajkrat zavrtel, preden se je zelo poškodovano vozilo ustavilo na progi.

Njegova ekipa ga je takoj po nesreči po radiu vprašala: "Lando, ali si dobro, ali si dobro?" Norris je odvrnil "Da. Fantje, oprostite, kazalo je na dober razplet. Pa sem vas razočaral," poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po prvih poročilih Norris ni bil težje poškodovan in so ga v rešilnem vozilu odpeljali na prve preiskave v zdravstveni center ob dirkališču. Bil pa je na poti, da si za dirko, ki bo v nedeljo ob 15. uri, pribori prvi startni položaj.

Nesreča se je primerila le nekaj trenutkov potem, ko je štirikratni svetovni prvak, Nemec Sebastian Vettel (Aston Martin) po ekipnem radiu dejal, da bi morali prekiniti kvalifikacije, ker je bila vožnja zaradi dežja in mokrega cestišča tedaj prenevarna.