Da je nemški teniški igralec Aleksander Zverev dobil teniški masters v Cincinnatiju, ni presenečenje, saj je sodil v najožji krog favoritov za lovoriko, s katero bo zbujal še večji strah in trepet na zadnjem turnirju največje četverice, ki se bo začel v ponedeljek v New Yorku. Presenetljiva je bila predvsem pretekla statistika Nemca v Cincinnatiju, kjer je minulo sredo dobil šele svoj prvi dvoboj na tem turnirju. Pred tem je vselej priznal premoč nasprotnikom že v uvodnem krogu. Zverev v drugem delu sezone sploh še ni doživel poraza na trdi podlagi, potem ko je nedavno v Tokiu postal olimpijski prvak.

Aleksander Zverev je prvi Nemec po Borisu Beckerju leta 1985, ki je osvojil Cincinnati. »Za mano je neverjeten teden. Ko sem zmagal uvodni dvoboj, sem se počutil kar nekako čudno, saj je bilo veliko govora okrog tega. Potem sem se sprostil, na poti do zmage pa doživel številne preobrate. Lepo je dvigniti pokal in si utrditi samozavest pred nastopom v New Yorku,« se je veselil Aleksander Zverev. Najboljšo predstavo je pokazal v finalu, kjer je v eni uri s 6:2, 6:3 opravil z Andrejem Rubljovom, ki je v polfinalu dobil ruski derbi proti Daniilu Medvedjevu, zmagovalcu Toronta. Najtežje delo je imel Zverev v polfinalu, kjer je v tretjem nizu proti Stefanosu Cicipasu zaostajal z dvema »breakoma«. V odločilnih trenutkih pa je bil odličen ter dvoboj dobil s 6:4, 3:6, 7:6 (4).

»Igral sem zelo dober tenis. Zmage se ne morem preveč veseliti, ker vem, kako se počuti Andrej, s katerim sva najboljša prijatelja od enajstega leta naprej. Vem, kako močno si želi osvojiti svoj prvi masters, v Cincinnatiju je premagal celo Daniila, kar je na trdi podlagi posebej težko. Verjamem, da mu bo kmalu uspelo,« odgovarja Zverev, lanski finalist OP ZDA. Po zmagi Nemca v teniškem svetu ni bilo veliko govora, da v Cincinnatiju ni nastopila velika trojica svetovnega tenisa. Medtem ko Roger Federer in Rafael Nadal zaradi poškodb ne bosta nastopila niti v New Yorku, bo na zadnjem grand slamu tekmoval Novak Đoković, prvič po svojem najslabšem turnirju v sezoni – olimpijskih igrah v Tokiu.

Ženski turnir v Cincinnatiju je dobila prva igralka sveta Asleigh Barty. Avstralka je v finalu preprečila senzacijo, da bi se največjega uspeha veselila Jil Teichmann, 76. igralka sveta. Švicarka je v izjemnem tednu premagala teniške velemojstrice, kot so branilka naslova v New Yorku Naomi Osaka, olimpijska prvakinja Belinda Benčić in Karolina Pliškova.