V španskem Saberu se je s sprintom končalo evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Anže Urankar je med kajakaši priveslal do brona, za las pa sta pod zmagovalnimi stopničkami ostala Ana Šteblaj in Nejc Žnidarčič, ki sta bila četrta. Ekipa kajakašev Urankar, Simon Oven in Žnidarčič je osvojila zlato kolajno.

V finalu kajakašev so bili v igri za kolajne kar štirje Slovenci, na koncu pa si je mesto na zmagovalnem odru priveslal svetovni prvak v tej divjevodaški disciplini iz leta 2017 Urankar. Ta je bil v finalni vožnji 0,660 sekunde počasnejši od zmagovalca, Belgijca Maxima Richarda. Na drugo mesto je priveslal Francoz Maxence Barouh, ki je zaostal za 0,060 sekunde.

»Malo me je motila zgodnja ura, saj nisem jutranji tip človeka. A medalja je tu, tako da se ne morem pritoževati. Sem zadovoljen. V zgornjem delu sem imel nekaj težav, a tako je, vožnja nikoli ne more biti popolna,« je povedal Anže Urankar.

V konkurenci kajakašic je Šteblajeva na svojem drugem članskem prvenstvu in prvem finalu članskih prvenstev upala na kolajno, a se ji je ta za las izmuznila. Kljub napakam je priveslala tik pod zmagovalni oder. Šestnajstletna Nika Ozimc se je v finale prebila s 15. časom kvalifikacij, v finalu pa je bila deseta. Tako Šteblajevo kot Ozimčevo že čez dober teden čaka nastop na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Solkanu. Naslov evropske prvakinje si je priveslala Francozinja Pauline Freslon, druga je bila Čehinja Barbora Dimovova, tretja pa še ena Francozinja Lise Vinet.

Na ekipni tekmi so slovenski kajakaši startali na zlato kolajno in jo na koncu tudi osvojili. S tem so preprečili popolno francosko zmagoslavje v ekipnih preizkušnjah, saj so prav v vseh ostalih ekipnih tekmah zmagali Francozi. Podobno je bilo v posamičnih vožnjah, kjer je za edino nefrancosko zmago poskrbel Belgijec Maxime Richard. Po zlati kolajni v ekipni tekmi je bil še najbolj zadovoljen Nejc Žnidarčič, saj je dobil vsaj majhen obliž na rano iz posamične tekme: »Me kar boli, moram priznati. Pa ne toliko zaradi četrtega mesta, temveč zaradi res slabe vožnje. S takšno, kot sem jo imel včeraj, bi zmagal za več kot pol sekunde. Nimam kaj, zdi se mi, da sem prvič po letu 2017 brez posamične medalje. Kar se tiče ekipe, smo vsi vedeli, da lahko zmagamo, in smo si tega res želeli, ker nobeden od nas na tem evropskem prvenstvu ni pokazal tistega, kar bi lahko. Ta zlata kolajna je majhen obliž.« Drugi so bili Francozi, tretji pa Čehi. šr, sta