Posebno letalo s predstavniki kluba z lastnikom Markom Cubanom na čelu je danes pristalo na Brniku. Poleg Cubana so v Slovenijo dopotovali še novi Dallasov trener Jason Kidd, novi svetovalec Dirk Nowitzki, generalni direktor Nico Harrison in njegov pomočnik Michael Finley, Dončiću pa so predstavili novo pogodbo. Ta bo veljavna od sezone 2022/23, ko se izteče zdaj veljavna slovenskega zvezdnika. Luka se je v Ljubljani prvič v živo srečal z novim trenerjem Kiddom (v NBA je bil glavni trener v ekipah Brooklyn Nets in Milwaukee Bucks ter pomočnik v Los Angeles Lakers, z Dallasom pa je bil kot igralec tudi prvak NBA) in novim generalnim direktorjem Harrisonom, ki je prvič na položaju vodilnega človeka ene od franšiz NBA.

Dvaindvajsetletni Dončić bo v naslednji sezoni zaslužil 10,2 milijona dolarjev (okoli 8,6 milijonov evrov), nova pogodba pa mu prinaša precej višje zneske. Po neuradnih informacijah mu je klub ponudil petletno pogodbo, ki naj bi Slovencu prinesla kar 207 milijonov dolarjev (približno 175 milijonov evrov). Dončić si je najvišjo možno pogodbo prislužil, ker je bil v zadnjih dveh sezonah izbran v idealno peterko lige NBA.

Da naj bi Dallasova delegacija v Ljubljano prispela danes in da naj bi po nocojšnjem srečanju menda prišlo tudi do podpisa pogodbe (več uradnega bo znano po jutrišnji novinarski konferenci), je že prejšnji teden napovedal Marc Stein, nekdanji novinar New York Timesa in športne mreže ESPN, ki je to informacijo delil na twitterju.


Med današnjim sprehodom v Ljubljani je bil Nowitzki zelo zadržan (ni želel govoriti o Dončiću, ampak je omenjal le lepote Ljubljane), malce zgovornejši je bil Jason Kidd: »Tukaj je super. Lep dan je za nami. Ne uživamo le zaradi Luka, ampak tudi zaradi mesta. Normalno je, da želimo še bolj spoznati naše igralce iz drugih držav, saj so zdaj člani Dallasove družine. Pogodba? Ne, ne bo presenečenj.«

Po obisku Dončića v Ljubljani bo trener Kidd z enim svojih pomočnikov nadaljeval pot proti Latviji. Tam bosta obiskala Dallasovega igralca, 26-letnega in kar 221 centimetrov visokega Kristapsa Porzingisa.