Adams bi moral fotografije posneti že za letošnji Pirellijev koledar, a je bil projekt zaradi covida-19 odpovedan. Po tem, ko so ga pri Pirelliju ponovno povabili k sodelovanju, pa si je zamislil idejo o glasbenikih in glasbenicah na turneji.

Povedal je, da je v času pandemije glede glasbenikov najbolj bodlo v oči, da se nihče ni mogel odpraviti na turnejo, zato je Adams predlagal, da bi priznane ustvarjalce in ustvarjalke za koledar posnel, kot da so na turneji. Tako je skozi fotografski medij raziskoval različne vidike tega, kako je biti na turneji, ob različnih urah dneva. Od jutra v hotelski sobi, do potovanja v avtobusu in pričakovanja na nastop v zaodrju.

Koledar bodo med drugim krasile fotografije Cher, Grimes, Iggyja Popa, Rite Ore, Normani, Bohana Phoenixa, St. Vincent, Saweetie in Kali Uchis. The Guardian piše, da je vsak od glasbenikov s svojo osebnostjo nekaj pridal k osnovnemu Adamsovemu konceptu.

»Vsak od umetnikov je doprinesel svoj značaj. Ne glede na to, kakšno idejo sem jim predstavil o načinu dela, je skoznjo prosevala njihova osebnost. Zadevo so spremenili v nekaj svojega,« je dejal fotograf in glasbenik.

Dodal je, da mu je bilo še posebej v veselje fotografirati Iggyja Popa. Adams se je spominjal, da se je leta 1981 v Brooklynu udeležil njegovega koncerta, Iggy Pop pa si je tedaj v obraz zalučal mikrofon, pri čemer si je zbil prednji zob. Adams se je leta spraševal, če se je to dejansko zgodilo, med fotografiranjem pa mu je Iggy Pop pritrdil. Adams je njegovo potezo prepoznal kot izjemno pripadnost glasbenemu ustvarjanju, dodal pa je, da se je njegova neizmerna energija širila tudi na setu za koledar. »Na koncu je prejel stoječe ovacije,« je dodal.

Glasbenik veliko strast do fotografije goji že od otroštva, ob glasbi pa se je s to umetnostjo začel ukvarjati spontano. Je pa Adams v minulem letu posnel tudi novi album, za katerega upa, da ga bo lahko na turneji predstavljal od novembra dalje.

Pirellijev koledar je do leta 2010 slovel po umetniških fotografijah golih žensk, ki so jih posneli priznani fotografi. Nato so koncept spremenili. Annie Leibovitz je v letu 2016 denimo za koledar izbrala portretiranke, ki so izstopale zaradi profesionalnih, socialnih, kulturnih, športnih ali umetniških dosežkov. Spremembo v konceptu koledarja je pozdravil tudi Adams: "Mora se razvijati. Tako je veliko zanimivejši."