Nehote pomislim še na janičarja Tonina, ki si niti ne trudi izstopiti iz stranke, pa vseeno vdano služi velikemu vodji. Koliko škode je in bo še naredil stranki, ki je imela pod vodstvom Ljudmile Novak vse možnosti za trdno in dostojno pozicijo v parlamentu, je seveda vprašanje, na katerega bodo odgovorili volilci. Veliki paša bo že uredil tako, da bo vezir Hojs prinesel v skrinjo SDS tudi veliko Toninovih glasov.

Bralcem in njihovi domišljiji prepuščam, kdo vse je še podoben janičarjem v slovenskem prostoru tega trenutka, ko se je boj za volilce že krepko razvnel. To je dal veliki paša jasno vedeti na letnem zborovanju sledilcev v Bovcu. Koristi in interesi države bodo še bolj odrinjeni na stran, virus pa bo še naprej najbolj učinkovit handžar za zatiranje državljanov (močno se strinjam z mnenjem Mitje Vilarja z dne 29. 7. in v njem navedenem mnenjem mikrobiologa Gorazda Pretnarja).

Vpletenost neonacističnih skupin v dogajanje v državi in nikoli zanikana povezava z vodilno stranko samo dodatno potrjujejo, da vladajoča elita ne bo zlahka izpustila iz rok oblasti in ji zato janičarji vseh vrst pridejo še kako prav – pa čeprav bodo »po uporabi« zavrženi kot star papir. Na tem mestu še nasvet županu Ljubljane: kot je dobro, da ne bo (dokler bo on župan) domobranskih spomenikov, pa bi bilo prav tako dobro, da odpove gostoljubje neonacistom, v kakršni koli obliki že. On bo že dobro vedel, kje so nastanjeni in s kom mestna občina sodeluje tudi poslovno (Mladina v 29. številki piše o tem konkretno).

Srečo Knafelc, Krvava Peč