Ponoči bodo padavine in nevihte najprej zajele zahodno Slovenijo in se do jutra razširile nad večji del države. Jutranje temperature bodo od 15 do 19, v alpskih dolinah okoli 13 stopinj Celzija. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte s krajevnimi nalivi. Do večera bo dež od zahoda povečini ponehal, pričelo se bo jasniti. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija.

Opozorilo: V četrtek se bodo ob prehodu vremenske motnje predvsem zjutraj in dopoldne pojavljali krajevno močni nalivi.

Obeti: V petek bo povečini sončno, sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. V soboto bo sončno in topleje.

Vremenska slika: Prek srednje Evrope in Alp se pomika vremenska motnja, ki vpliva na vreme pri nas predvsem s povečano oblačnostjo. Z jugozahodnim vetrom doteka k nam razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V sredo bo v sosednjih pokrajinah Hrvaške dokaj sončno. Drugod bo več oblačnosti, predvsem popoldne bodo v Alpah krajevne plohe in posamezne nevihte. V četrtek bodo padavine z nevihtami najprej zajele kraje zahodno od nas in se nato razširile nad vse sosednje pokrajine. Popoldne se bo od zahoda začelo jasniti.

Biovreme: V sredo bodo le najbolj občutljivi imeli manjše vremensko pogojene težave. V četrtek bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen.