V ciljni ravnini je imela 31-letna Muhammadova malenkost prednosti, toda njena deset let mlajša rojakinja je v zadnjih metrih močno pospešila in gledalcem pred televizijskimi ekrani uprizorila razburljiv finale. Na koncu je z neverjetnim časom 51,46 sekunde prehitela tekmico za 12 stotink sekunde, za 44 stotink sekunde pa izboljšala tudi svojo rekordno znamko, postavljeno pred le nekaj meseci.

Muhammadova je leta 2019 na svetovnem prvenstvu v Dohi postavila svetovni rekord, ko je v skoraj fotofinišu prehitela McLaughlinovo. Ta ji je vrnila junija letos v Oregonu in najboljši čas na svetu v teku na 400 metrov ovire še izboljšala.

Bronasto olimpijsko medaljo je danes osvojila Nizozemka Femke Bol, ki je s časom 52,03 sekunde postavila tudi nov evropski rekord.

Današnji svetovni rekord McLaughlinove je le eden od izjemnih dosežkov, ki jih na olimpijskih igrah v Tokiu nizajo atleti. Norvežan Karsten Warholm je v torek v isti disciplini s časom 45,94 sekunde izboljšal prejšnji svetovni rekord, ki ga je pri 46,70 dosegel v Oslu 1. julija.