Tadej Pogačar je že po osvojitvi bronaste olimpijske medalje napovedal, da odhaja v ZAE, kjer mu je Matar Suhail Al Jabuni Al Daheri, predsednik oddelka Emirates, čestital za doseženo, obenem pa je s slovenskim zvezdnikom, ki je imel že pred tem sklenjeno sodelovanje do konca leta 2026, to še dodatno podaljšal. »Veseli smo, da bo Tadej tudi v prihodnjih letih z nami. Tadej pomembno prispeva k temu, da ljudje tu v ZAE drugače razmišljajo in gledajo na kolesarstvo. Zelo smo ponosni nanj in na vse, kar je ekipa dosegla,« je dejal Al Daheri.

»Zelo sem vesel, da sem lahko z ekipo še podaljšal sodelovanje in bom ostal tu v prihodnjih letih. Tu se počutim kot doma, smo kot nekakšna velika družina. Ta ekipa mi ustreza. Veliko srečo imam, ker tu nisem našel le sotekmovalcev, ampak tudi prijatelje. Veselim se prihodnjih let in tega, kar prinašajo. Upam, da nam bodo prinesla še več uspehov in da bo veliko ljudi zaradi nas začelo kolesariti,« pa je ob podpisu povedal kolesar s Klanca pri Komendi.

Danes 22-letni Pogačar se je ekipi UAE Team Emirates pridružil leta 2019 in od takrat zmagal na 29 profesionalnih dirkah, med drugim je lani in letos dobil Tour de France ter letos tudi spomenik Liege-Bastogne-Liege.