Vozila so sodobna in premišljeno opremljena za zagotavljanje učinkovitega vsakodnevnega posredovanja ekip, zagotavljajo v mestni občini.

Menjava voznega parka pa obenem pomeni nove pridobitve tudi za prostovoljne enote. Kot so zapisali na občini, so nekatera rabljena vozila Gasilske brigade Ljubljana namreč predali v uporabo ljubljanskim prostovoljnim enotam.

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Prežganje je tako prevzelo vozilo za gašenje požarov v naravnem okolju, PGD Podutik-Glince terensko vozilo, Gasilska zveza Ljubljana pa kombinirano poveljniško vozilo. Enota za logistiko je prevzela vozilo za terensko oskrbo enot zaščite in reševanja Mestne občine Ljubljana.

»Z novimi vozili ter gospodarnimi ter racionalnimi prerazporeditvami rabljenih gasilskih vozil smo pripomogli k še učinkovitejšemu opravljanju javne gasilske službe Mestne občine Ljubljana, saj se zavedamo pomena vrhunsko opremljenih enot za učinkovito posredovanje v najbolj kritičnih razmerah in ob naravnih nesrečah,« so še zapisali na občini.