Na območju Amstettna v Spodnji Avstriji so morali gasilci reševati več kot sto svatov, saj je poplavilo stavbo, kjer so praznovali poroko.

Na Tirolskem je nevihta s strelami in poplavami gmotno škodo povzročila že v soboto zvečer.

S Solnograškega poročajo o neurju z obilnim deževjem in močnim vetrom, ki je poplavljalo kleti in podiralo drevesa. Ponekod so morali tudi zapreti glavne cestne povezave.

Avstrijski vremenoslovci so do davi zabeležil več kot 85.000 strel, na zahodu države pa je hitrost vetra ponekod dosegla 94 kilometrov na uro.

Za nekatere dele zahodne Avstrije vremenoslovci nove nevihte s silovitim vetrom in močnim dežjem, ponekod točo, napovedujejo tudi za danes popoldne in zvečer.

Nove poplave prizadele Belgijo

Iz Belgije, ki so jo pred več kot tednom dni prizadele hude poplave s 36 smrtnimi žrtvami, poročajo o novih poplavah. Tokrat so poplave v soboto med drugim prizadele mesti Dinant, kjer je voda odnašala avtomobile, in mesto Namur. Prizadeta so bila še druga mesta in kraji v državi. O morebitnih smrtnih žrtvah novih poplav zaenkrat ni poročil.

Iz province Valonski Brabant poročajo o novih zemeljskih plazovih, v provinci Antwerpen na severu države so zabeležili več pozivov na pomoč zaradi poplavljenih hiš in udarov strele, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Belgijo so hude poplave prizadele že pred več kot tednom dni, ki so po zadnjih podatkih zahtevale 36 smrtnih žrtev, še nekaj ljudi še vedno pogrešajo.