Operativno-komunikacijski center je bil v nedeljo zgodaj zjutraj obveščen o prometni nesreči v Mariboru. Rečeno je bilo, da sta se v njej dve osebi hudo poškodovali. Kot je danes sporočil Miran Šadl s PU Maribor, pa so ob prihodu na kraj dogajanja ugotovili, da ni šlo za običajno prometno nesrečo, pač pa posledico poskusa uboja in napeljevanja k temu kaznivemu dejanju. In da sta tega osumljena dva storilca.

Preiskava je pokazala, da je med žrtvijo na eni strani in osumljencema na drugi prišlo do večjega spora zaradi poškodovanja osebnega avta žrtve. Zaradi tega je eden od storilcev na prigovarjanje drugega z avtom namenoma zapeljal v osebo, s katero se je prepiral. Ker pa je ob njem stala še ena oseba, je zadel tudi njo. Oba je hudo poškodoval, tako da so ju z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico. Sta pa zunaj smrtne nevarnosti.

Storilca sta s kraja pobegnila, a so ju izsledili. S kazensko ovadbo so ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je sprva odredil sodno pridržanje, po zaslišanju pa pripor. Ovadba se nanaša na poskus in napeljevanje k uboju ter na kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Za uboj je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora, za povzročitev splošne nevarnosti (če gre za hudo poškodbo) pa do deset let.

Do tega dogodka so v letošnjem letu na območju PU Maribor obravnavali po en umor, poskus umora in poskus uboja. Lani je bilo umorov oziroma poskusov pet ter trije uboji oziroma poskusi tega kaznivega dejanja.