Zasedba iz Milwaukeeja je izgubila uvodni dve tekmi proti Phoenixu, nato pa dosegla štiri zmage v nizu. Na šesti tekmi je bil osrednja osebnost domače zasedbe »čudežni« Grk Giannis Antetokounmpo, ki je tekmecem nasul kar 50 točk, pobral 14 žog pod obema obročema ter prispeval pet blokad. Po šesti tekmi je prejel tudi laskavo priznanje Bill Russell, ki je namenjeno najbolj koristnemu igralcu (MVP) v finalni seriji.

»Zahvaljujem se Milwaukeeju, ki je vseskozi verjel vame. Zahvaljujem se soigralcem, ker so na sleherni tekmi garali skupaj z menoj. Hvaležen sem, da mi je uspelo osvojiti ligo NBA,« je po končnem zmagoslavju dejal 26-letni Antetokounmpo. »Giannis je posebno človeško bitje, gre za pravega vodjo na igrišču, veliko sem se naučil od njega,« je dejal domači trener Mike Budenholzer in pohvalil tudi druge svoje varovance: »Moji igralci so zame vsak dan prvaki.«

V domači zasedbi se je izkazal tudi Khris Middleton s 17 točkami, pri osmoljencih finalne serije iz Arizone pa sta bila najbolj učinkovita Chris Paul s 26 ter Devin Booker z 19 točkami.

Rajanje na ulicah Milwaukeeja

Šesti dvoboj v Firser Forumu si je ogledalo 17.397 gledalcev, ki so po zmagoslavju »eksplodirali« od navdušenja, še bolj prešerno rajanje pa je bilo pred osrednjo dvorano v Milwaukeeju in na bližnjih ulicah, kjer se je zbralo več kot 65.000 privržencev letošnjih prvakov lige NBA.

Milwaukee je prvi naslov osvojil pred 50 leti, ko je barve te ekipe branil legendarni center in eden najboljših košarkarjev v zgodovini lige NBA Kareem Abdul-Jabbar. Tri leta kasneje so košarkarji Milwaukeeja znova zaigrali v velikem finalu, tedaj je bil od njih boljši Boston.

»Za nami je odlična sezona, po tem porazu je občutek izjemno grenek. Bili smo blizu, zato je razočaranje še toliko večje. Še pred dvema mesecema nihče od nas sicer ni pričakoval, da bomo igrali v finalu, a moralne zmage ne štejejo, tako želenega pokala pa nismo osvojili. Pred nami je še veliko dela,« je po porazu dejal Paul.