V nadaljevanju sojenja zaradi domnevne zlorabe prostitucije v zadevi Marina ni bilo vabljenih prič, zato pa je sodišče prebralo poročili tajnih policijskih delavcev, ki so jima dekleta v klubu Marina pri Ajševici ponujala spolne storitve.

Prvi tajni policijski delavec je novembra 2017 vstopil v klub ter na recepciji plačal vstopnino, ki je pokrivala velnes, samopostrežni bife in pijačo. Ob plačilu je prejel tudi račun. Receptorka mu je rekla, da je uporaba mobilnih telefonov prepovedana, gostje pa dobijo zapestnice in se v garderobi preoblečejo v kopalne plašče. Vprašal jo je, ali je možno samo prespati, in dobil pritrdilen odgovor. Na vprašanje, ali lahko pripelje tudi partnerico, pa mu je bilo rečeno, da ženske nimajo vstopa.

V garderobi je videl moškega v spremstvu dekleta, ki mu je moški izročil denar. V osrednjem prostoru s točilnim pultom so se sprehajala pomanjkljivo oblečena dekleta. K njemu je prišlo več deklet, ki so mu ponudila, da gredo v sobo in spolne storitve. Cena je bila fiksna, 70 evrov za pol ure oziroma 140 za uro. Dekleta so bila pripravljena tudi na druženje zunaj kluba. Ko ni sprejel ponudbe štirih deklet, ga je peta vprašala, ali namerava priti v sobo ali samo gledati. Rekla je tudi, da moški zahajajo tja samo zaradi seksa.

Odvetnik Miha Šošić je po prebranem opozoril, da je tajni delavec očitno izkoristil spolne storitve in da so bile verjetno plačane iz davkoplačevalskega denarja. Odvetnica Tea Mlinar Kovačič pa je dodala, da niti ni plačal najnižje storitve, ampak kar celo uro, torej 140 evrov.

Nadzor brez posebnosti

Sledilo je poročilo še enega tajnega policijskega delavca, ki je klub s še enim policistom pod krinko prav tako obiskal novembra 2017. V lokalu je bilo tedaj med 30 in 35 mlajših žensk, pomanjkljivo oblečenih ali celo povsem golih. Način ponujanja storitev je bil podoben, pri čemer je zabeležil, da se ženske obnašajo kot gostje in da na primer same naročajo pijačo pri pultu.

Prebrali so tudi uradni zaznamek o nadzoru v klubu, pri katerem je bila tudi tržna inšpekcija. Takrat sta bila prisotna tudi obtožena Dejan Šurbek in Vesna Ternovec. Odvetnik Blaž Mlinar Kovačič je opozoril, takrat ni nihče omenjal, da bi se dogajalo kar koli nezakonitega.

Kot je znano, tožilstvo trdi, da so Sergej Racman, Dejan Šurbek, Jože Kojc, Vesna Ternovec in družba Cratos zlorabljali prostitucijo kot člani hudodelske združbe. Pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba naj bi izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev. Da so bila v prostitucijo prisiljena, naj bi dokazovalo dejstvo, da so morala plačevati vstopnino v klub, obtoženi pa so z njimi vzpostavili nadrejen odnos. Cratos naj bi tako zaslužil najmanj 21 milijonov evrov. Po besedah obtoženih je šlo za erotični klub, ki je gostom zagotavljal intimo. Kaj bodo tam počeli, so se odločali sami. sta