V sredo bo pretežno jasno, na Primorskem bo dopoldne pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, v krajih z burjo okoli 20, najvišje dnevne od 26 do 29, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek in petek bo prevladovalo sončno vreme, predvsem v petek popoldne lahko v gorskem svetu nastane kakšna nevihta.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo je manjše višinsko jedro hladnega zraka, ki bo danes vplivalo tudi na vreme pri nas. Od severovzhoda k nam priteka razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo delno jasno, na območju Alp se bodo že dopoldne začele pojavljati krajevne plohe in nevihte. Burja v Kvarnerju bo popoldne prehodno ponehala.

V sredo bo pretežno jasno, le na območju Alp bodo popoldne možne posamezne nevihte. Predvsem dopoldne bo v Kvarnerju še pihala šibka burja.

Biovreme: Danes bo vpliv vremena na počutje ljudi bo zmerno obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave. V sredo bo vpliv vremena na počutje ugoden in spodbuden.