Cepljenje proti covidu-19, ki je do tega tedna potekalo na Gospodarskem razstavišču, bo od ponedeljka, 19. julija, do nadaljnjega potekalo na lokaciji ZD Center, Metelkova ulica 9, v kletnem delu. Kot so povedali v ZD Ljubljana, bodo osebe za cepljenje proti covidu-19 vstopale skozi glavni vhod, v ločeni vrsti, kjer jih bodo na cepljenje usmerili zaposleni in varnostnik, izhod za osebe po cepljenju pa bo pri stranskem vhodu zdravstvenega doma.

Na odprto cepljenje naročanje ni potrebno

Ne glede na spremembo lokacije se bodo morali vsi zainteresirani za cepljenje proti covidu-19 prijaviti enako kot doslej. Torej na spletni strani ZD Ljubljana www.zd-lj.si, zavihek Naročanje na cepljenje proti covidu-19 in nato z neposredno preusmeritvijo v nacionalni sistem za prijavo zVem+ Cepljenje. Neposreden dostop do zVem+ Cepljenje je na povezavi https://zvem.ezdrav.si/cepljenje. Prav tako bo tudi na Metelkovi še naprej organizirano odprto cepljenje, kjer naročanje ni potrebno, termini odprtega cepljenja pa bodo tedensko objavljeni na spletni strani ZD Ljubljana www.zd-lj.si.

Hitro testiranje

Hitro antigensko testiranje (HAGT) za zaposlene v vzgoji in izobraževanju, po dogovoru pa tudi iz drugih poklicnih skupin, bo do nadaljnjega potekalo ob ponedeljkih od 7. do 14. ure na vstopni točki za odvzem brisov na parkirišču ob Metelkovi ulici. Osebe se lahko testirajo v vozilu (»drive in« sistem) ali pridejo na testiranje peš. Množično hitro antigensko testiranje za splošno populacijo pa še naprej ostaja in poteka pred mestno hišo. Testiranje poteka vsak delovnik od 8. do 14. ure (sprejem do 13.30). Tudi tam predhodno naročanje ni potrebno. vl