»Mami mi je zadnjič rekla, da bosta v času olimpijskih iger doma viseli tako olimpijska kot slovenska zastava. Super je, da tako podpirajo mene in ekipo. Zelo so vznemirjeni glede vsega. Zaradi časovne razlike bo za starša kar izziv, da si bosta lahko ogledala tekme z Japonske, a vem, da si jih bosta,« je povedal Tobey.

»Prijatelji so zmedeni, kako lahko igram za drugo državo. Skušam jim razložiti, a še vedno ne razumejo, ampak saj tega še sam ne razumem, zato jim rečem, naj bodo samo veseli zame,« je o tem, kako njegovi prijatelji gledajo na to, da igra za Slovenijo, povedal 213 cm visoki košarkar.

Mike Tobey je takoj navdušil slovenske navijače, ki so mu dali ime Miha. »Zelo mi je všeč moje slovensko ime - Miha. Vedno, ko nekdo reče Miha, se obrnem,« je v smehu dejal košarkar Valencie.

Tobey pa v olimpijskih kvalifikacijah ni navdušil samo navijačev, temveč tudi slovenskega soigralca pri Valencii Klemena Prepeliča. »Mike najverjetneje igra najboljšo košarko v življenju. Vedel sem, da je dober igralec, a nisem pričakoval, da bo igral na takem nivoju. Maksimalno je izkoristil prisotnost Luke Dončića. Vesel sem tako zanj kot za nas, saj bi se brez njega veliko težje uvrstili na OI,« je prepričan Prepelič.

»Vedel sem, da težav z njim tako na igrišču kot izven njega ne bo, ker je zelo umirjen fant. Idealno se je vklopil v ekipo,« pa o prilagajanju centra dodaja 28-letnik.

Tobey sicer pravega olimpijskega duha sicer še ni začutil. »Ko smo se uvrstili na OI, smo začutili nekaj olimpijskega pridiha, a pravi olimpijski duh bomo začutili, ko se bo začelo zares. Tam je prvi cilj, da pridemo iz skupine, potem pa naprej tekmo po tekmo,« o ciljih razmišlja Tobey.