Uefa je po polfinalnem obračunu v četrtek odprla preiskavo proti FA in ugotovila nekaj nepravilnosti, zaradi česar bo morala tamkajšnja zveza plačati kazen v višini 30.000 evrov.

Angleži so polfinalni obračun dobili z 2:1, potem ko je v 104. minuti, torej ob koncu prvega dela podaljška, z enajstih metrov za kasnejše napredovanje v finale zadel Harry Kane. Pri tem so televizijski posnetki pokazali, kako je eden od navijačev motil danskega vratarja Kasperja Schmeichela z zelenim laserjem.

Obenem je Uefa posredovala tudi zaradi neprimernega obnašanja ter žvižgov med dansko himno na Wembleyju. Podobno je bilo tudi med intonacijo nemške himne v osmini finala, ko so domačini na Wembleyju slavili z 2:0, le da jim je takrat Uefa pogledala skozi prste.

Angleže v nedeljo čaka še finalni obračun proti Italiji. Na sporedu bo ob 21. uri, glavni sodnik pa bo Nizozemec Björn Kuipers.

V domači izbrani vrsti, ki bo še šesto od sedmih tekem odigrala na domačem Wembleyju, po vsej verjetnosti ne bo nastopil mladi zvezdnik Manchester Cityja, Phil Foden, ki je izpustil zadnji trening.