Tekmo je z izjemnim zadetkom s kakšnih 25 metrov v četrti minuti sodnikovega podaljška odločil napadalec Porta Luis Diaz in varovancem Reinalda Ruede priigral novo slavje.

Peru je povedel ob izteku prvega dela, ko je po hitrem protinapadu zadel Victor Yotun. Kolumbija je izenačila v 49. minuti, ko je s prostega strela zadel Juan Cuadrado, nogometašu Juventusa pa so pomagali tudi Perujci, ki so naredili luknjo v živem zidu.

Diaz je nato v 66. minuti po hitrem protinapadu poskrbel za vodstvo Kolumbije, še pred tem pa je Gianluca Lapadula v 57. minuti zadel okvir gola, ki je preprečil vodstvo Peruja.

Peru, ki je na zadnjem južnoameriškem prvenstvu osvojil drugo mesto, je izenačil v 82. minuti. Po kotu je bil v skoku z glavo najvišji Lapadula in ekipi, ki jo vodi Ricardo Gareca, priigral novo upanje. Tekmo je nato odločil Diaz, ki mu je s peto atraktivno podal Luis Muriel.

Diaz se je s četrtim golom na prvenstvu na vrhu lestvice strelcev izenačil z legendarnim Argentincem Lionelom Messijem.

Kolumbija je tako že tretjič zaporedoma na tovrstnem tekmovanju osvojila tretje mesto. V noči na nedeljo pa bo znan tudi prvak, za prvo mesto pa se bosta v sanjskem finalu na Maracani pomerila Brazilija in Argentina. Prvič na letošnjem prvenstvu bo lahko prisotna tudi "peščica" gledalcev, saj bo na stadionu lahko 7.900 ljubiteljev nogometa.

Brazilija, branilec naslova, bo v 21. finalu igrala za jubilejni 10. naslov, Argentina pa 15. Posebej si zmago želi Messi, ki mu v bogati karieri še vedno manjka pomembna reprezentančna lovorika.