V okviru tega postopka se je zgodila tudi afera z izposojo in nevračanjem 6000 evrov. Res je, da je Milan Šimek moj osebni znanec, saj brezosebnih znancev ne poznam. Kar koli je storil, je za to oziroma bo za to tudi odgovarjal. Podatke, ki pa mi jih je prinesel, sem kot poslanec dolžan posredovati ustreznim organom, kar sem tudi storil.

Milan Šimek ob tem še dodaja, da si je Boštjan Mlačnik dejansko izposodil denar pri njem. V zvezi z njim je bil zaslišan pri Prazniku, nato pa tudi na specializiranem državnem tožilstvu RS za nadzor pooblaščenih oseb. Mlačnik je po Šimkovih besedah dobil tudi opomin s strani policije, ker je zadrževal uradne podatke v predalu, CD-ju, in je dobil tudi sklep oziroma opomin pred prenehanjem delovnega razmerja.

Šimek še dodaja, da si je Nejc Eržen, koordinator, o njem izmislil, da je sodeloval v Kolumbiji kot posrednik in trgovec z drogo. Eržen je po besedah Šimka predstavil tudi, da je bil Šimek obravnavan s strani Europola in DEA.

Nikakor tudi ne drži, da sem (smo v SNS) tihi partner aktualne vlade, ampak smo z aktualno vlado podpisali sporazum o sodelovanju, kar omogoča tej državi preživetje.

Nespretne izjave o preiskovanju nekakšnega denarja za podkupovanje in lobiranje iz Azerbajdžana, celo ob vaših poskusih kriminaliziranja tega, so se izkazale kot navadno plačilo prevoda, ki se je izvedlo prek odvetniške pisarne.

Zmago Jelinčič Plemeniti