Slovenska namiznoteniška reprezentanca je bila do nedelje edina, ki se je v ekipni konkurenci od slovenskih olimpijcev uvrstila v Tokio. Konec minulega tedna so se na Rogli razveselili družbe košarkarjev, za katere so pred televizijskim sprejemnikom glasno navijali. Bojan Tokić, Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar so bili pod vodstvom selektorice Andreje Ojsteršek Urh v minulih dneh na Rogli, kjer so opravili zadnji cikel kondicijskih priprav.

Čeprav Jorgić, Tokić, Kožul in Hribar na nedavnem evropskem prvenstvu v Varšavi, kjer je naslov prvaka osvojil neuničljivi Nemec Timo Boll, v ženski konkurenci pa njegova rojakinja Petrissa Solja, niso izpolnili vseh svojih ciljev, to ni zmanjšalo njihove delovne vneme pred odhodom na olimpijske igre. Dejstvo je, da so imeli tudi obilico smole in so tudi zato bili na Rogli, kjer so se zbrali 1. julija, še toliko bolj zagnani. Spomnimo, da je Deni Kožul na prizorišču zbolel za angino, zato sploh ni nastopil, Bojan Tokić pa je zaradi poškodbe zapestja predal dvoboj šestnajstine finala proti Nemcu Ruwnu Filusu.

»Vse štiri lahko samo pohvalim za prizadevnost. Zaradi bolezni je Deni izgubil tri kilograme, zato je bil na začetku priprav še nekoliko slaboten, a je zdaj že tisti stari, pravi Deni. Tudi z Bojanovim zapestjem je vse v redu in upam, da bo tako ostalo tudi v prihodnje. Kondicijski trener Peter Krivec je bil fantom ves čas na voljo, dvakrat pa smo se zapeljali tudi na trening v Laško, ker so tam prav takšne mize in žogice, kot bodo v Tokiu,« je dejala selektorica slovenske moške reprezentance Andreja Ojsteršek Urh. »Košarkarji so nam polepšali večer. Iskrene čestitke tudi z naše strani,« je dodala slovenska selektorica.

V torek bodo imeli Jorgić, Tokić, Kožul in Hribar prosti dan, v sredo pa so se odpravili v Opatijo na sklepne priprave pred olimpijskimi igrami. »Vzdušje v ekipi je ves čas pozitivno in to je tisto, kar je najpomembnejše. Upam le, da bodo ostali zdravi,« si želi Andreja Ojsteršek Urh.